Најновије

ХОЏАЈ ТВРДИ: Београд већ има папир у рукама, следи учлањење Косова у УН!

Представницима тзв. Косова и Србије су представљена четири стуба за њихов историјски споразум, изјавио је за Коха диторе тзв. заменик премијера Косова Енвер Хоџај.

Енвер Ходџај (Фото: Јутјуб)

„Ако је дијалог између две земље успео да реши нека питања, како техничке, тако и политичке природе, за крај процеса остаје да две земље могу да имају нормалне односе и да то оцене као окончање стогодишњег сукоба. Решење отворених билатералних питања између Косова и Србије је међусобно признање. И то је папир који има у рукама и Београд“, рекао је Хоџај.

Према његовим речима, следи учлањење Косова у Уједињене нације, које као процес природно зависи од споразума Косово-Србија, али изнад свега зависи од одлучивања у Савету безбедности УН.

Европска унија захтева да Србија и Косово постигну један правно обавезујући споразум о нормализацији односа без чије примене не може бити учлањена у ЕУ. Тај став је јасно зацртан и у Стратегији проширења ЕУ на Западни Балкан. Хоџај је навео да ЕУ, која посредује у процесу нормализације односа, није искључила могућност да се том процесу придружи и Русија, која је стална чланица Савета безбедности УН са правом вета и кроз тај орган УН треба да проре и учлањење Косова у УН.

Он подсећа да за разлику од пријема у УН, учлањење у ЕУ захтева јасне односе Косова и Србија.

Прочитајте ОВДЕ срамну рекацију Ника Дучића комданданта Бондстила о нападу на Србе.

Извор: Фонет

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА