Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ВУЧИЋ ИЗИГРАН, ИЛИ ЛАЖЕ НАРОД: ЗСО ће бити формирана по "косовском" уставу

Заједница српских општина (ЗСО) на Косову и Метохији биће формирана према косовском уставу и неће имати извршну моћ, став је Брисела који је током последње рунде дијалога на техничком ниивоу саопштен приштинској делегацији.

Вучић и Харадинај (фото: Синхуа/Правда)

Приштинска "Коха" преносећи изворе из кабинета косовског премијера Рамуша Харадинаја, да је приштинској делегацији 18. јуна у Бриселу "јасно стављено до знања да ће Заједница српских општина бити формирана по косовском уставу и да неће имати извршне моћи". 

- Косовска делегација у преговорима Београда и Приштине, коју предводи Авни Арифи, посетила је Брисел 18. јуна. На састанку, ЕУ је јасно дала до знања да ће ЗСО бити формирана у складу са уставом косова и да неће имати извршне моћи - рекао је портпарол косовске владе за лист, наводи се у Унмиковом дневном прегледу приштинске штампе.

Ово је тотално супротно ономе што власти у Србији, на челу са Александром Вучићем убеђују народ. 

Да се подсетимо, Вичић је заједницу српских општина представио као велику победу и на конто ње дозволио да се тзв. Косово учлани у многе међународне организације, дао им позивни број, укинуо српске институције на северу Косова и Метохије и омогућио стварање граничних прелаза и царине између централне Србије и Косова и Метохије и то све у супротности са Уставом Републике Србије.  

Сада се испоставља да ЕУ и Шиптари са Косова и Метохије не желе да испуне свој део договора и да је српска власт дала све за ништа. 

ОВДЕ погледајте како је гориво у Србији скупље од злата.

Извор: Правда/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

шиптарско дивљање на Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА