Најновије

НА ЈЕДНУ РАКЕТУ ЛАНСИРАНУ НА ИРАН УЗВРАТИЋЕМО СА 10: Техеран послао јасну поруку Израелцима и Америма!

Техеран ће напасти десетоструко више уколико га нападну непријатељи... Непријатељи не желе независан Иран у региону", рекао је Хамнеи, у обраћању емитованом уживо на државној телевизији, преноси Ројтерс.

Хамнеи (Фото: Јутјуб)

Хамнеи је истакао да непријатељи Ирана воде "економски и психолошки рат против те земље, а нове америчке санкције су део тога".

- Неки Европљани говоре о ограничавању нашег одбрамбеног ракетног програма. Тим Европљанима кажем да је ограничавање нашег ракетног програма сан који се никада неће остварити - истакао је он, говорећи на скупу поводом обележавања 29-годишњице смрти иранског револуционалног лидера, ајатолаха Рухолаха Хомеинија.

Ирански врховни вођа Хамнеи је поручио и да ће Иран наставити да подржава "потлачене земље".

Он је рекао да Иран нема намеру да смањује свој утицај на Блиском истоку, и позвао арапску омладину да се одупре притиску САД.

- Млади Арапи, требало би да предузмете акцију и иницијативу како бисте контролисали сопствену будућност... Неке регионалне замље делују као непријатељи сопственог народа - истакао је Хамнеи.

Он је при том мислио на арапске заливске земље, савезнице САД, које су подржале побуњенике који се боре за свргавање сиријског председника Башара ал-Асада, иначе блиског савезника Техерана, закључује британска агенција.

Шта све Путин држи у војној бази у Сирији погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА