Најновије

ШЕШЕЉ ИМА РЕШЕЊЕ ЗА КОСОВО: Ево шта он предлаже (ВИДЕО)

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ истиче да га усташтво у Хрватској не изненађује, те да је Ливно познати усташки крај у Херцег-Босни.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Морамо увек бити начисто ко су какви су Хрвати и ништа не сме да нас изненади. Нема пријатељства са Хрватима и не треба да газимо наше националне интересе да бисмо се њима приближили - каже Шешељ и подсећа да их је Борис Тадић подупирао, те је тада однос са Хрватима био бољи. Каже да је Тадић занемарио питање имовине и понашао се као да у односу са њима “нема ништа спорно”.

Подсећа да се Тадић њима и извињавао, али да се не може "извинити Богу" због слања Срба у Хаг.

- Он је сваки пут када су хапсили морао да се похвали преко телевизије како српске главе шаље у Хаг - каже лидер СРС за "Ново јутро".

Када је реч о састанку Александра Вучића и Хашима Тачија, Шешељ каже да Албанци никада неће прихватити компромис, да желе капитулацију Београда и признавање независности Косова.

- Заблуда је трагање са Албанцима за компромисним решењем. Према мом мишљењу, једино могуће компромисно решење је да дамо албанском делу КиМ максималну аутономију, све осим државе, али да се иста таква аутономија да Асоцијацији српских општина. Обавезали су се да до 4. августа формирају ЗСО, али од тога нема ништа и то нико у Београду које озбиљан ни не очекује - каже лидер СРС.

Изјава Грега Делавија је једна од изјава које треба да Србији отворе лажне наде, поремете нам пажњу, сматра Шешељ, и понавља да је једина варијанта Косово у саставу Србије са оним степеном аутономије коју има 12 српских општина.

- Албанци могу имати свој новац, бити у свим спортским асоцијацијама, да имају своју полицију, али све то треба да имају и Срби у Асоцијацији српских општина. Србија би онда могла да задржи граничне прелазе, заштиту ваздушног простора, заштиту државе, а да они да имају сва могућа права, укључујући и пасоше - каже Шешељ, додајући да постоји неколико држава које овако функционишу.

Истиче да Србији није циљ да управља Албацима, али да не смемо да дамо нашу територију.

- Они желе велику Албанију, али у томе не треба да буду успешни - каже лидер радикала.

Када је реч о убиству Оливера Ивановића, Шешељ подсећа да је убијен прозападни политичар који није имао велику подршку српског народа и да је убијен са једним циљем који је наговестио још онда када је политичар убијен.

- Приписују убиство режиму у Београду и није им у циљу да се открије убиство, јер онда убиство губи смисао. Међународна заједница ћути јер држи страну Албанцима - каже Шешељ. Истиче да све конце држе Американци и Британци, а да ЕУ има споредну улогу.

Када је реч о наоружавању косовских безбедносних снага од стране Америке, Шешељ каже да су једва дочекали да продају своје оружје.

- Американци једва чекају продају свог оружја и наоружавање косовских безбедносних снага је лако и не много опасно. Ипак, треба имати у виду чињеницу да су Американци спремни да их наоружавају, овај пут лаким наоружањем, а једног дана могуће је и тешким. Циљ им је да имају реметилачку тачку у Европи одакле могу да испровоцирају сукобе - каже Шешељ.

Инвазија на север Косова је, каже, могућа и ову црвену линију не смемо пропустити без јаке и одлучне реакције Београда.

Када је реч о отказаној посети Беџета Пацолија Новом Пазару којег је позвао Сулејман Угљанин, Шешељ каже да муслимани на простору Рашке имају три политичке опције.

- Муслимани на подручју Санџака имају три политичке опције, две су цивилизоване, иако међусобно супротстављене, док је Угљанинова потпуно лудачка и ненормална. Угљанину је све потаман у Србији када је министар, а када није онда је Србија никаква, одвратна. Све се врти око министарске фотеље и дегутантно је примити га у Владу - каже Шешељ.

Истиче да се треба споразумевати са цивилизованим опцијама, те да муслимани треба да су равноправан народ.

- Желимо да се политички проблеми решавају у оквирима институционалних система - каже Шешељ.

Посета Пацолија Новом Пазару била би, каже, провокација Србије. Угљанина, подсећа, подржава део људи, те се репресија искључује. Подсећа да је Угљанин био главни за наоружавање у Санџаку, па је пред претњом полиције побегао.

Када је реч о Савезу за промене, Шешељ каже да је ово последњи покушај да опозиција нешто уради без интервенције запада, који још није нашао одгварајућег лидера опозиције у Србији.

- Ђилас има много новца, а има и менаџерске способности. Јеремић такође има пуно новца, раније је имао Обрадовић пуно, али Ђилас је одстранио реметилачке факторе, Јанковића, Радуловића, Тадића, а нема ни Јовановића и Чанка. Он прави коалицију која може да буде одређена алтеренатива, али још увек не права алтернатива - каже Шешељ.

Каже да су у Савезу само прозападни фактори и то је, истиче, једино заједничко овим странкама.

Истиче да их тренутно једино интересује подела мандата, да су поделили првих 50 мандата, те да, ако им дође Зоран Живковић, делиће се остатак и тако свакоме ко се прикључи.

- Ако запад стане иза ове коалиције и сви прозападни медији у Србији, могуће је да буду у позицији да освоје ове мандате - каже Шешељ. Подсећа да Јеремић има много сумњивог новца, који је зарадио за услуге за које ће се једног дана сазнати.

Истиче да Јеремића неће "прозвати" у корупционашком скандалу ако настави да добро служи западу.

Када је реч о закону о донорству, Шешељ каже да је једино СРС био против овог закона који, како каже, означава да би се органи узимали са живих људи.

- Нисам за то да се пресађивање забрани, али да свако за свог живота, ко жели, потпише донорску картицу - каже лидер СРС.

Патријарх неће да се извињава Милу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА