Најновије

Кустуричин документарац у Венецији: БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ

У званични програм предстојећег издања Венецијанског филмског фестивала уврштен је и документарни филм славног српског редитеља Емира Кустурице "Ел Пепе, Уна Вида Супрема". Филм о бившем и вољеном председнику Уругваја Пепеу Мухики биће приказан ван конкуренције, а реч је о копродукцији Аргентине, Уругваја и Србије.

Емир Кустурица и Пепе Мухика (Фото: Промо)

Кустурица је почео снимање овог филма у априлу 2013, а последња клапа је пала 1. априла 2015, када је на место Мухике дошао председник Табаре Васкес. Ово документарно остварење показује аспекте Мухикиног јавног и приватног живота, укључујући разговоре, путовања и обилазак места која су у вези с његовом личном причом. Мухики је постао планетарно популаран по томе што је у време свог мандата од 2010. до 2015. живео на скромној фарми, возио се у старој “буби” .

- Када сам чуо за човека који је био председник, а још увек вози трактор и сам поправља кућу…рекао сам ‘то је мој човек’. И нисам погрешио – изјавио је Кустурица за агенцију “Хина”.

На Мостри ће од 29. августа до 8. септембра бити приказано још наших остварења. Кратки играни филм "Страно тело", младог редитеља Душана Зорића, премијерно ће бити приказан у такмичарском програму селекције "Хоризонти", док ће дугометражни црногорско-српски играни филм "Ти имаш ноћ" сценаристе и редитеља Ивана Салатића имати светску премијеру у оквиру 33. Недеље критике.

 

 

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА