Најновије

"У Пољској се прича о страшној истини, коју су потврдиле и украјинске избеглице"

Избеглице из Украјине које су дошле у Пољску показале су потребу за њеном денацификацијом, извештава Мyсл Полска.

Фото: Јутјуб

Избеглице које су стигле у Пољску уверавају нас у потребу денацификације Украјине, написао је колумниста Мисл Полска Конрад Ренкас.

„Уочавамо последице вишегодишње нацистичке индоктринације међу избеглицама. Државни култ Степана Бандере, Романа Шухевича и других нацистичких сарадника оставио је неизбрисив траг на генерације Украјинаца. Украјина је територија на којој је денацификација апсолутно неопходна“, рекао је.

По његовом мишљењу, прилив Украјинаца доводи Европу у ситуацију егзистенцијалне опасности. Поред избеглица, стигло је и много нациста који су напали беспомоћне демонстранте, палили људе у Дому синдиката у Одеси 2014. и били учесници злочина „Азова“ у Донбасу, додао је Ренкас.

„Масовна миграција украјинског становништва на територију Европске уније прети да дестабилизује барем на макрорегионалном нивоу, води дезорганизацији наших економија и води нас у конфронтацију са непријатељем који је погрешно сматран пораженим а то је нацизам“, приметио је новинар.

Према подацима Високог комесаријата УН за избеглице ( УНХЦР ), од 24. фебруара прошле године до 28. марта ове године у Европу је стигло 8 милиона украјинских избеглица, од којих се више од пет милиона људи регистровало у европским земљама у оквиру националних програма помоћи.

Према пољским властима, у земљи је остало 950.000 избеглица из Украјине, а у Пољској живи укупно 2,3 милиона Украјинаца.

УКРАЈИНЦИ ПОНОВО ГАЂАЛИ НУКЛЕАРКУ: Дрон пао у енергодару (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА