Најновије

УКРАЈИНЦИ ПОНОВО ГАЂАЛИ НУКЛЕАРКУ: Дрон пао у енергодару (ВИДЕО)

Украјинска беспилотна летелица пољске производње пала је данас у непосредној близини Запорошке нуклеарне електране у Енергодару, јавља руска агенција РИА Новости.

Запорошка нуклеарка (Фото: Јутјуб)

Летелица, срећом, није изазвала никаква оштећења, која би у случају ове електране имале катастрофалне последице по цео свет.

Запорошка нуклеарка је највећа у Европи, смештена је на левој обали Дњепра одмах поред Енергодара, а још од марта прошле године налази се под контролом руске војске. Прошле године је управо око ове електране трајало вишемесечно натезање Украјине и Русије, где су једна другу оптуживале да гранатирањем угрожавају безбедност целог подручја и ризикују могућу еколошку катастрофу неслућених размера. На крају се, наравно, испоставило да је истину говорила руска страна, чије су се снаге све време и налазиле око саме електреане, те да је гранатирање изводила украјинска војска, која је потом престала са дејствима по Енергодару - све до данашњег инцидента, првог после дуго времена.

Протеклих дана је, иначе, било немирно и на другим тачкама дуж запорошког дела фронта, где украјинске снаге упорно покушавају да, пре свега артиљеријом, изврше припрему за своју најављивану офанзиву.

Нове снимке из Бахмута погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА