Najnovije

UKRAJINCI PONOVO GAĐALI NUKLEARKU: Dron pao u energodaru (VIDEO)

Ukrajinska bespilotna letelica poljske proizvodnje pala je danas u neposrednoj blizini Zaporoške nuklearne elektrane u Energodaru, javlja ruska agencija RIA Novosti.

Zaporoška nuklearka (Foto: Jutjub)

Letelica, srećom, nije izazvala nikakva oštećenja, koja bi u slučaju ove elektrane imale katastrofalne posledice po ceo svet.

Zaporoška nuklearka je najveća u Evropi, smeštena je na levoj obali Dnjepra odmah pored Energodara, a još od marta prošle godine nalazi se pod kontrolom ruske vojske. Prošle godine je upravo oko ove elektrane trajalo višemesečno natezanje Ukrajine i Rusije, gde su jedna drugu optuživale da granatiranjem ugrožavaju bezbednost celog područja i rizikuju moguću ekološku katastrofu neslućenih razmera. Na kraju se, naravno, ispostavilo da je istinu govorila ruska strana, čije su se snage sve vreme i nalazile oko same elektreane, te da je granatiranje izvodila ukrajinska vojska, koja je potom prestala sa dejstvima po Energodaru - sve do današnjeg incidenta, prvog posle dugo vremena.

Proteklih dana je, inače, bilo nemirno i na drugim tačkama duž zaporoškog dela fronta, gde ukrajinske snage uporno pokušavaju da, pre svega artiljerijom, izvrše pripremu za svoju najavljivanu ofanzivu.

Nove snimke iz Bahmuta pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA