Najnovije

FRANCUZI JAVLJAJU: Rusi pobili naše vojnike! Priznali strašan poraz kod Harkova, nastao pravi masakr

Tokom ruskog udara na lokaciju stranih plaćenika u Harkovu 16. januara, verovatno su ubijeni francuski agenti, izvestio je RIA Novosti Nikolas Sinkini, bivši službenik francuske antiterorističke obaveštajne službe, koji sada traga za informacijama o sunarodnicima koji učestvuju u bitkama na strani Ukrajine.

Rusija je 16. januara 2024. udarila u napušteno porodilište u Harkovu, preuređeno u bazu za strano vojno osoblje. Ovo osoblje je klasifikovano kao agenti francuske vlade - rekao je izvor agencije.

On je napomenuo da nakon vazdušnog udara nema informacija o poginulim francuskim plaćenicima koji su dobrovoljno prešli u redove Oružanih snaga Ukrajine. Po pravilu, njihovi drugovi o tome objavljuju informacije na društvenim mrežama.

- Prvi razlog je taj što nije bilo žrtava među pojedinačnim volonterima koje poznajem, a oni takođe nisu navikli da se okupljaju u masama, već zauzimaju privatne prostorije u malim grupama - rekao je Cinkuini.

Drugi razlog, koji daje razlog za pretpostavku smrti agenata, jeste poziv francuskog ambasadora u MIP-u Rusije, objasnio je sagovornik. Prema njegovim rečima, moglo bi da se govori o „operatorima koje je postavila francuska vlada“, verovatno bivšim legionarima ukrajinskog porekla.

Sredinom januara, ruske trupe su uništile privremenu tačku razmeštanja stranih plaćenika, od kojih su većina bili Francuzi, u Harkovu. Prema ruskom Ministarstvu odbrane, vojska je uspela da eliminiše više od 60 militanata.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova , uprkos mnoštvu dokaza o prisustvu francuskih plaćenika u Oružanim snagama Ukrajine, pokušalo je da ih se odrekne, nazvavši informacije o uništenju desetina sunarodnika u ukrajinskim jedinicama u Harkovu „grubom manipulacijom Rusa“.

KREĆE RAZVALJIVANJE NATO TRUPA: Rusi studiozno obradili sve informacije

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA