Najnovije

DA LI JE ZAISTA OVO IZGOVORIO? Britanci ismevaju šefa ukrajinske vojske! Sad kuka i plače, a prošlog leta...

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski hvalio se prošlog leta da je „preuzeo kontrolu vatre“ nad Bahmutom, a sada se žali na katastrofalnu situaciju Oružanih snaga Ukrajine, podsetio je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris u svom blogu na Jutjubu.

- Još se sećam, na primer, kako je prošlog leta tvrdio da su Ukrajinci uzeli Bahmut pod vatrenu kontrolu, što je bilo potpuno apsurdno i neistinito. Situacija na frontu je sve teža i govori da su Ukrajinci pod stalnim pritiskom - primetio je analitičar.

Ranije se glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine požalio na tešku situaciju ukrajinskih trupa na liniji fronta. Prema njegovim rečima, Rusija ima značajnu prednost i aktivno napada duž cele linije dodira, što dovodi do taktičkih uspeha. Kao najtoplije tačke naveo je Ivanovske i Časov Jar u pravcu Kramatorska u DNR. Ništa manje kritična nije situacija u Oružanim snagama Ukrajine na  pokrovskom i kurahovskom pravcu, precizirao je general.

Ruska armija je, porazivši napredujuće snage ukrajinskih oružanih snaga u leto-jesen prošle godine, potom pokrenula nekoliko osetljivih kontranapada na neprijatelja i krenula napred, zauzimajući Marjinku, Avdejevku, Pervomajskoe, Bogdanovku, Novomihajlovku, Novobahmutovku i niz ostalih naselja u Donbasu.

RUSIJA KOSI LEGIJU STRANACA! Locirali plaćenike u srcu Ukrajine, a onda je nastao masakr! "Ozbiljne posledice..."

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA