Najnovije

BORELJ SAOPŠTIIO KADA PUTIN ZAVRŠAVA SVE! Rat može biti gotov do ovog datuma, ako odluči...

Šef diplomatije EU Žozep Borelj rekao je da ne očekuje skori završetak sukoba u Ukrajini, kao i da bi Evropa trebalo da nastavi da pruža vojnu pomoć Kijevu uprkos činjenici da ih to skupo košta.

- Pošto smo se na početku sukoba obavezali da ćemo podržati Ukrajinu, moramo da nastavimo da je podržavamo sve dok oni ne budu u stanju da se odupru i dok Putin ne odluči da zaustavi rat, ali to se, nažalost, neće dogoditi - rekao je Borelj tokom diskusije na konferenciji Svetskog ekonomskog foruma o globalnoj saradnji, ekonomskom rastu i energiji za razvoj.
Prema njegovom mišljenju, oružani sukob bi se mogao nastaviti bar do američkih izbora.

- U isto vreme moramo da nastavimo da podržavamo narod Ukrajine - dodao je on.

Borelj je pitanje koje mnogi u Evropi postavljaju o tome koliko će još novca morati da se potroši na Ukrajinu okarakterisao kao "teško". Međutim, "ako ne pomognete Kijevu", onda će se, prema Boreljevom mišljenju, "istorija razvijati drugačije".
Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da se "igraju vatrom". Ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

ISPOVEST UKRAJINSKOG VOJNIKA: Niko neće na front

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA