Најновије

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД УКРАЈИНАЦА: Убијен председник Доњецка (ФОТО)

Лидер Доњецке Народне Републике Александар Захарченко погинуо је у петак у експлозији у ресторану у центру Доњецка, потврдио је посланик Народног савета ДНР Владислав Бердичевски.

Захарченко и Доњецк (фото: Синхуа/Geopolitics)

Лидер ДНР је погинуо у експлозији у ресторану 'Сепар'“, рекао је Бердичевски новинарима.

Из администрације лидера ДНР је саопштено да је Александар Захарченко погинуо у терористичком нападу.

„Нажалост, лидер ДНР Александар Захарченко погинуо је у терористичком нападу. Околности се утврђују“, наведено је у саопштењу.

Раније је извор у безбедносним структурама ДНР саопштио да је у експлозији рањен министар за приходе и порезе Александар Тимофејев, који је превезен у болницу.

Територију око ресторана опколила је полиција. На лицу места раде сарадници Министарства за ванредне ситуације и полиције.

Раније је саопштено да је у ресторану у центру Доњецка, удаљеном стотинак метара од резиденције Захарченка, одјекнула експлозија, да је један човек погинуо, а да је троје људи рањено. 

“Забринути смо како ће се погибија Захарченка одразити на мински процес”, изјавио је председник Међународног комитета Савета Федерације Константин Косачов.

“Иза убиства Захарченка стоји Служба безбедности Украјине. Захарченко је имао много планова за развој и интеграцију ДНР”, изјавио је посланик Државне думе Русије Водолацки.

Москва о убиству Захарченка: Кијевска партија рата прешла на крваву борбу

“Кијевска партија рата реализује терористички сценарио, погоршавајући ситуацију у региону, која је ионако лоша”, саопштило је Министарство иностраних послова Русије поводом вести да је у терористичком нападу у Доњецку убијен лидер ДНР Александар Захарченко.

„Не испунивши обећања у миру, у Кијеву су, очигледно, одлучили да пређу на крваву борбу“, наведено је у саопштењу.

Министарство је истакло да је међународна заједница дужна да захтева и да контролише непристрасну истрагу о овом злочину.

Руски спољнополитички ресор је такође навео да постоје све основе да се сматра да иза убиства лидера ДНР стоји кијевски режим.

ОВДЕпогледајте шта је рекао Лавров о праву Сирије да се обрачуна са терористима.

Извор: rs .sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин: Русија је нападнута и мора да се брани (српски превод)

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА