Најновије

Снизите температуру код деце за пет минута: Народни рецепти који делују!

Ови народни рецепти брзо и делотворно скидају температуру код деце, али за сваки случај одведите дете код лекара.

(Фото: pixabay.com)

Ако ваша беба има температуру, та ситуација може бити веома стресна за родитеље. Многе студије су потврдиле да ако је ваше дете било потпуно здраво, онда грозница није нешто за шта морате пуно да бринете.
 
Грозница се јавља када се организам бори против инфекција или вируса. Дакле, ако се грозница погоршава а ваше дете гори онда можете користити ове једноставне кораке како би вашем детету било боље.
 
Изузетно је важно да запамтите, да ако ваше дете има високу температуру која траје више од неколико дана, онда обавезно водите дете код лекара.
 
Природни начини за смањење температуре код бебе за мање од 5 минута:

1. Рендани кромпир

Оперите па ољуштите кромпир. Након што сте ољуштили кромпир, нарендајте га па мало ставите у бебине чарапице. То ће смањити температуру, а вашем детету ће бити много боље.

2.Ракија и вода

Разблажите малу шољу ракије са истом количином воде. Затим, потопите газу у мешавину. Исцедите вишак течности из газе, па их ставите у чарапице.

3. Стављајте хладну крпу на чело

Ово је такође врло користан и делотворан лек за снижавање високе температуре. Само прислоните влажну крпу на бебино чело. Најбољи начин је да га хладите крпом док ваше дете спава или одмара.

4. Туширајте млаком водом

Изузетно је важно да користите млаку воду док туширате дете. Немојте користити хладну воду јер може поспеши дрхтавицу, а телесна температура да расте још више. Овај метод је веома користан, јер вода испарава из коже, хлади тело и обара телесну температуру истовремено.
 

5. Дајте детету довољно течности и расхлађене хране

Детету дајте расхлађене течности и хладне оброке јер ће то помоћи да се смањи температура изнутар тела. Изузетно је важно да се задржи дехидрација.

6. Можете користити вентилатор

Морате користити вентилатор на ниском режиму и прилагодити га само за циркулацију ваздуха.

7. Уклоните вишак одеће

Ово је такође врло корисно. Можете уклонити вишак слојева одеће, тако да ваше дете може лакше отпуштати телесну топлоту кроз кожу. Ако ваше дете још увек има грозницу, можете га покрити тањим ћебетом док се поново не загреје.
 
Напомена:
Ово је изузетно важно да знате. Требало би да посетите лекара одмах, ако је ваше дете млађе од 3 месеца и има температуру. Треба да позовете педијатра, ако је температура код бебе  прешла 38.5 степени. Ако је ваша беба старија од 6 месеци, онда морате да позовете лекара ако је температура 38.8 степени или више.
 
Четири моћна рецепта за уклањање влаге и куће погледате ОВДЕ.
 
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вежбе за раван стомак.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА