Најновије

БОШКО ОБРАДОВИЋ: СНС "опраoˮ 6 милиона евра на изборима!

Он је на КЗН изнео податак да је СНС у току изборне кампање за други круг председничких избора 2012. године уплатила преко 246 милиона динара једној фантомској фирми које нема у регистру АПР те да су на тај начин преко два милиона евра из државног буџета пребацили себи у џеп.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

- Податак о томе колико новца је СНС проневерио у изборним кампањама 2012-2017. године само показује нужност измене изборних закона и што хитније борбе против корупције, што су важне ствари и у програму Двери и у програму Савеза – сматра Обрадовић.

- Како се може видети на сајту Агенције за борбу против корупције напредњаци су 2012. године уплатили преко 246 милиона динара фирми “Блок и конект ПР/Медиа консалтинг”. Будући да се ради о изборној кампањи између два круга председничких избора, што је врло кратак период од две недеље, најпре треба поставити питање на шта је потрошен толики новац? Зашто је он уплаћен само једној фирми? Ко стоји иза ове очито фантомске фирме? Да је сумња да се ради о финансијским малверзацијама оправдана додатно нам говори и чињеница да те фирме више нема у регистру АПР - рекао је Обрадовић. Он је споменуо и јавности познат систем упумпавања новца из црних фондова у изборну кампању преко појединачних донација са идентичним износима.

- Нико до сада није констатовао да је СНС на тај начин “опрала” скоро четири милиона евра из сумњивих извора – истакао је председник Двери.

На сајту Агенције за борбу против корупције можете видети да је СНС три пута до сада у изборним кампањама на овај начин “прала паре”: 2276 њих уплатило је на страначки изборни рачун по 19.000 динара за парламентарне изборе 2012. године, њих 2793 по 40.000 за парламентарне изборе 2014. године, а чак 6864 њих по 40.000 динара за председничке 2017. године.

- Ово је очигледан пример јавног “прања пара” и убацивања у легалне токове новца коме се не зна порекло и још један показатељ функционисања политичке странке СНС као криминалне организације – рекао је Обрадовић и додао да очекује да ће сада поново кренути да га нападају режимски медији и да опозицији приписују своје преваре.

Погледајте ОВДЕ подругљив и гуштеров осмех Марка Ђурића.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА