Најновије

МАМАЦ ИЛИ ПРЕВАРА: "Тим за Београд" СНС остао без важних "играча"

Иако су током изборне кампање поједине јавне личности представљене као будући чланови тима који ће у име Српске напредне странке водити Београд, поједини су након избора понели оставке на своја одборничка места. Део опозиције тврди да су СНС, али и СПС, тако извели "изборну превару", а бираче обманули.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

На критике градски челници одговарају да - како кажу - не потцењују грађане.

Када је Српска напредна странка “кројила” листу за изборе у престоници, идеја водиља им је била да међу првих 20 људи буду истакнута имена и познате личности. Гласачима су представили свој - како су га назвали - “тим за Београд"...

Иако су се борили за улазак у градски парламент, тек неколико месеци након сто су избори прошли, а градска Скупштина конституисана, већина личности из предизборног спота поднела је оставку на одборничко место.

Одборнички мандат вратили су листом координаторка Сигурне куће Весна Станојевић, бивши декан Правног факултета Сима Аврамовић, глумац Светислав Гонцић, кошаркаш Горан Грбовић, али и неколико одборника са листе СПС-а.

"С обзиром на то да сам ја руководилац или координатор Сигурне куће у Београду и Саветовалишта против насиља у породици, а Сигурну кућу и Саветовалиште финансира Град Београд, ја бих била у сукобу интереса да сам остала и одборник у Граду и на овом месту на ком се налазим. Право да вам кажем, ја се никада нисам борила да уђем у градски Парламент, ја сам то рекла још на почетку када сам се појавила на листи. Тиме што сам била на листи, желела сам да побољшам положај жена у овом граду и у Србији", казала је Весна Станојевић.

ПСГ: У питању је обмана бирача

"То је изборна превара" - поручују из Покрета слободних грађана Саше Јанковића.

Испред зграде Старог двора, на адресу градоначелника, дошли су са питањем: Ко ће преузети политичку одговорност за - како кажу - обмањивање бирача на изборима?

"Ја верујем да постоји значајан број грађана који су своје поверење дали Српској напредној странци и који су веровали да ће Град Београд након избора водити тим стручних људи као што сте могли да видите град је био преплављен тим билбордима на којима су била управо лица која данас нису у Скупштини Града, сматрамо да су ти бирачи преварени, они су уместо тима за који су гласали добили Горана Весића", рекао је Павле Грбовић из Покрет слободних грађана.

На питања опозиционара, заменик градоначелника Београда Горан Весић одговара - истом мером. Питањем: Где су познате личности које је, како каже, кандидовао Драган Ђилас? Тврди да, иако нису у одборничким клупама, сви са листе наставили су да спроводе СНС политику.

"Ви када кандидујете људе на листу, ви кандидујете политику, како ће ко да спроводи политику, то може да се ради на различитим местима, неки могу да буду одборници, неки могу да буду функционери, они људи који су се нашли на нашој листи они настављају да спроводе нашу политику - рецимо случај Горана Грбовића, нашег чувеног кошаркаша који је постао директор Арене, који у свом домену, а то је спорт, наставља да спроводи нашу политику. Не мора то да ради као одборник. Подцењујете грађане ако мислите да постоји 'мамац' за грађане", каже Весић.

Опозиција власт може да позива искључиво на политичку или моралну одговорност, јер била поједина имена "мамац" за бираче или не - Законом који важи у Србији није забрањено да политичке странке на изборне листе стављају личности које по добијању мандата могу да одлуче шта ће са њим да раде.

Прочитајте ОВДЕ шта поручује “господар Косова” како га назива Вучић.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Душан Дунђер открива, како су покрадени београдски избори 2018. и шта нас све очекује ускоро.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА