Најновије

Ево где су Хрвати пребацили капетана Драгана! Прогнозе су...

Драган Васиљковић је после изрицања коначне пресуде од 13, 5 година, према тамошњем законодавству најпре био пребачен у затвор Реметинец "на посматрање" што је уобичајена пракса за сва осуђена лица у Хрватској.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Капетан Драган пребачен је јуче у затвор у Лепоглаву где ће у најгорем случају провести наредне две године, а у много повољнијој и реалнијој варијанти још највише пар месеци после чега ће се наћи на слободи.

Директор "Веритаса" Саво Штрбац открива да је још у том затвору, управа по службеној дужности поднела надлежном суду захтев да буде превремено пуштен на слободу зато што му је остало још само десет посто од предвиђене казне.

-На овај начин значајно је убрзана процедура да се капетан Драган напокон нађе на слободи. У пракси постоји могућност да суд одбије овај службени захтев, али тада Васиљковић или његови адвокати буквално истог дана могу да поднесу нов захтев. Међутим, како не постоји рок у коме Суд треба да се изјасни, па је незахвално прогнозирати и када би могао да се нађе на слободи - наводи Штрбац.

Према речима Слађане Чанковић, адвоката Драгана Васиљковића он јој се данас јавио телефоном из Лепоглаве како би рекао да је пребачен и да је све у реду.

Лепоглава је изгледа једини затвор у Хрватској у коме робијају Срби осуђени за ратне злочине.

Митрополит Црногорско приморски Српске православне цркве Амфилохије изјавио је да није било Русије не би било ни Црне Горе као и да "сатанске силе" спремају отимање црквене имовине у Црној Гори. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: vesti. online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Васиљковић: Нисам агресор ни ратни злочинац.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА