Најновије

ШИПТАРИ СЕ ЖЕШЋЕ ИЗБЛАМИРАЛИ: Пуцају по свим шавовима, све се видело у САД!

Шиптарски медији и представници опозиције сматрају да су косовски лидери отишли у САД без икакве координације ставова, јер председник Хашим Тачи наставља да инсистира на идеји корекције граница са Србијом, док премијер Рамуш Харадинај не одустаје од противљења овој опцији.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Такву косовску дипломатију у САД познаваоци политичких питања квалификују као до сада невиђени скандал. Како пише приштински лист “Зери”, тзв. косовска делегација, која учествује у раду Генералне скупштине УН, направила је озбиљне дипломатске грешке у Сједињеним Америчким Државама.

Како преноси портал Кос-сев, познаваоци међународних односа оцењују да је министар спољних послова Косова Беџет Пацоли покушао да обмане локалну јавност, објавивши на свом профилу на Фејсбуку да је наводно разговарао са америчким председником Доналдом Трампом и премијером Марока Садедином Отманијем. Он је одговорио на то да му се шеф косовске дипломатије наметнуо током паузе, наводе шиптарски медији. Ипак, Пацоли је потом објавио и разговор на арапском језику, за који каже да је водио са мароканским премијером путем “Вотсап” апликације.

– Са премијером Марока сам имао разговор у писаној форми. Међутим, дипломатски метри не пореде се са медијским метрима – навео је Пацоли у своју одбрану.

Представници опозиције сматрају да су косовски лидери отишли у САД без икакве координације ставова, јер Хашим Тачи наставља да инсистира на идеји корекције граница са Србијом, док премијер Рамуш Харадинај не одустаје од противљења овој опцији. Такву косовску дипломатију у САД познаваоци политичких питања квалификују као до сада невиђени скандал, додаје лист “Зери”. Иначе, и министар спољних послова Србије Ивица Дачић је оценио понашање косовске делегације у УН као “бламажу” и “бруку”.

Погледајте ОВДЕ шта је Зоран Живковић рекао за СНС.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ники Хејли говори о Србији (Косову) и Русији у УН

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА