Најновије

РАМПА ВАШИНГТОНА: Американци не допуштају расправу о Косову у УН

О ситуацији на Косову и Метохији неће се у Савету безбедности УН расправљати ни током септембра, јер ни САД, које овог месеца председавају овом телу светске организације, нису у дневни ред уврстиле извештај генералног секретара Антонија Гутереса.

Савет безбедности (Фото: Синхуа)

Американци су следили Британце, који су као председавајући прошлог месеца грубо прекршили вишедеценијску праксу да се о стању на Косову на Ист Риверу расправља на свака три месеца.

Овакав сценарио је најавио шеф дипломатије Ивица Дачић, који је рекао да потез Лондона, а сада и САД, није изненађење јер њихови представници при СБ УН већ годинама заговарају да се седнице посвећене КиМ прореде или затворе за јавност, уз објашњење да је стање у нашој јужној покрајини добро и да ова тема више не спада у ред горућих.

Дачић поручује да Србија не одустаје од тога да светска влада расправља о Косову и да чека да председавајући буде неко ко нам је наклоњен. Седница о КиМ могла би да буде у октобру, када председава Боливија, која не признаје Косово, најкасније у новембру, када ће то бити Кина.

Ако ухапсе Вучића, Србија са војском улази на Косово! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пројекат опремања Војске Србије "1500 плус"

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА