Најновије

ПУТИН ПОРУЧИО СРПСКОМ НАРОДУ: Русија дели забринутост, али ако смо заједно, увек побеђујемо! (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је јако задовољан великим бројем споразума потписаним између Србије и Русије током посете руске делегације предвођене председником Владимиром Путином. 

Путин и Вучић се обраћају медијима (Фото: Јутјуб)

- Веома смо задовољни напретком сарадње у свим областима. Данас смо у две фазе потписали велики број споразума из готово свих сфера живота две земље. Наши економски односи су све бољи. Дуго смо разговарали данас о свим пословима који су пред нама“, казао је председник Србије.

Вучић је посебно истакао значај сарадње у енергетици, али и најавио да ће у будућности две земље покренути инфраструктурне пројекте.

- Србија у енергетици готово потпуно зависи од Русије. Постигли смо споразума о повећању капацитета складишта гаса. То значи додатну индустријализацију наше земље. Такође смо разговарали о инфраструктурном заједничком деловању, посебно о железницама, јер сматрамо да ће оне бити кључни вид транспорта у будућности. Велики су планови пред нама, велики уговори, о одржавању саме железнице а ако све то испуннимо сигуран сам да ће железнице постати један од најуноснијих видова саробраћај. Ти уговори су вредни око 230 милиона евра - рекао је Вучић.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је у Београду да Русија подржава обострано прихватљиво решење за Косово на основу резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Русија је као и Србија заинтересована да Балкан остане стабилан и безбедан. Руски став о Косову је познат, залажемо се за постизање прихватљивог решења на основу Резолуције 1244", рекао је Путин на заједничкој конференцији за новинаре са председником Србије Александром Вучићем.

Путин је рекао да "нажалост у последње време косовске власти предузимају провокативне кораке којим су затегли ситуацију" и додао да је "војска Косова директно кршење резолуције 1244" и да Русија дели забринутост Србије да да такви кораци воде дестабилизацији.

- Нема Заједнице српских општина. Где су српски полицајци и граничари које предвиђа Резолуција 1244. Мора се више поштовати међународно право да би се дошло до праведног решења - рекао је руски председник.

Коментаришући велики број људи на београдским улицама који се окупио да га поздрави, Путин је рекао да је за њега то неочекивано.

- Ми се јако топло односимо према оваквом приказивању пријатељства - навео је Путин.

Како је рекао, односи Србије и Русије нису од јуче, него су се стварали током векова.
 
Кад смо заједно, нас очекује победа! - поручио је народу који је на улицама.

Вучић: Висок степен сагласности по свим питањима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је руском председнику Владимиру Путину пренео да је Србија увек била спремна за разговоре и компромисе, али да никада не може и неће да пристаје на познижења.

"Плашим се да неки људи нису спремни на комропмисе. Ми ћемо и даље истрајавати на томе и тражити их, аил понављам, и то сам рекао Путину, никоме нећемо дозволити да унизи Србију", поручио је Вучић. Он је на заједничкој прес конференцији са председником Русије истакао да су по свим питањима постигли висок степен сагласности.

Захвалио се на подршци Русије на очувању интегритета и независности Србије и истакао да је веома задовољан напретком сарадње две земље у свим областима. Вучић је пренео новинарима да је руског колегу упознао са свим што се десава у вези са Косовом и Метохијом, о противправним таксама које су увеле албанске влатси у Приштини, као и о освнивању тзв. Војске Косова, супротно Резолуцији 1244.

"Чини ми се да смо и у том погледу добили значајну подршку председника Путина", подвукао је Вучић. Навео је да му је била изузетна част што је имао прилику да угости предсеника Русије, за којег је рекао да је искрени, доказани пријатељ Србије и народа. Нагласио је да је задовољан напретком сарадње у свим областима и приметио да никада нисмо потписали толико споразума.

Кренула је химна, вијорила се српска застава, а онда је Путин урадио нешто по чему ће га памтити сви Срби. Прочитајте ОВДЕ детаље погледајте видео.

Извор: novosti. online/Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА