Најновије

 4. Меморијални брзопотезни турнир „Слободан Шоћа Мартиновић 2019 “

Tрадиционални меморијални шаховски турнир „Слободан Шоћа Мартиновић 2019“ одржава се у недељу, 13. јануара 2019. године (11.30 сати) у Смедеревској Паланци (сала „Мега маркет“, ул. 10. октобра бр. 15 - изнад Музичке школе).

Шаховска табла (Фото: Pixabay.com)

Турнир се игра у спомен на велемајстора Слободана Шоћу Мартиновића, шахисти који је широм планете проносио лепу слику о југословенском и српском шаху. Шоћа је као играч био члан више репрезентативних селекција, тренер и селектор репрезентације, тренер највећих наших играча и талената, а наступао је и за наше највеће шаховске клубове.

Поред великог значаја који турнир има за Смедеревску Паланку, већ после прве године показало се да је веома значајан и за целу Србију. Турнир је изазива велико интересовање међу шахистима и спада у најбројније у Србији. С обзиром на то да је Шоћа био велики љубитељ брзопотезног шаха, организатори су одлучили да се игра брзопотезни турнир у 13 кола, уместо убрзаног темпа игре који се примењивао прве две године.

Организатори турнира је породица Мартиновић и Максимедиа група, а покровитељ је СО Смедеревска Паланка. Спонзор је Офер Трејд (Offer Trade) из Београда. 

Листа пријављених учесника се свакодневно ажурира и може се видети ОВДЕ.

Победници досадашњих турнира су били велемајстори Бранко Дамљановић, Иван Иванишевић и Мирослав Марковић.   

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА