Најновије

РУСКЕ ЗАСТАВЕ ОКО МАНБИЏА: Патрола ушла у курдску област, народ изашао на путеве! (ВИДЕО)

Руска војна полиција почела је у уторак да патролира облашћу око града Манбиџ на северу Сирије. Овај потез уследио је после уласка сиријских трупа и најављеног повлачења америчке војске из дела провинције Алепо у којем оперише милиција (SDF) предвођена Курдима.

Војна полиција (Фото: РИА Новости)

Циљ мисије је спречавање сукоба, саопштено је из руског Министарства одбране.

- Данас смо почели са патролама безбедносне зоне у области око Манбиџа. Задатак је да осигурамо безбедност, као и да контролишемо ситуацију и кретање оружаних снага – саопштио је портпарол министарства Јусуп Маматов.

Грађани су изашли на путеве да посматрају долазак колоне руских трупа под пуном опремом, у оклопним камионима и џиповима “тигр”, док се на снимку такође могу видети јединице сиријске војске са националним заставама.

После најаве америчког повлачења Курди страхују од турске инвазије, коју је председник Реџеп Тајип Ердоган већ неколико пута најавио. Зато су крајем децембра прошле године курдски лидери постигли договор са владом у Дамаску о повратку сиријске војске у област, док се милиција YPG, коју Турска сматра терористима, повукла на исток преко реке Еуфрат.

У какав огроман проблем је упао Пентагон, погледајте ОВДЕ.

Извор: rt. com / Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА