Најновије

БУНА ПРОТИВ ВЕСИЋА: Док је пред бројним званицама промовисао књигу о Београду, испред улаза га дочекали звиждуци! (ФОТО)

Бројне званице на промоцији књиге о Београду актуелног заменика градоначелника Београда Горана Весића, отимале су се о поменуто дело док су испред улаза они који га сматрају одговорним за константан хаос на улицама Београда, протествовали уз транспаренте.

Горан Весић (Фото: Јутјуб)

-  Ово је најзначајније што сам урадио. Осећам понос и страх као када сам постао колумниста Политике, или као 2013. када сам се вратио у Скупштину Београда. Страх због питања да ли ћу моћи да одговорим задатку који захтева посвећеност, емоцију и рад. Волим Београд, различитости, историју, културу, кафане, тргове, гужве. Београд је љубав, и ја верујем у њега. Нас задатак је био пробудити га, постао је најзначајнији град Европе. Бити део тог процеса је срећа, рекао је.

Весић је рекао да му је част што су предговор и поговор за књигу написали књижевник Милован Витезовић и професор и бивши декан Правног факултета Сима Аврамовић и навео да у својим колумнама пише о људима и догађајима који су значајни за историју Београда.

"Ако после прича које сам објавио о њима неки од њих не буду заборављени, ако неко дете научи ко су били они који су својим делима Београд начинили великим, какав је данас, сигуран сам да моје колумне и моја књига има смисла", рекао је Весић.

Захвалио је листу Политика на објављивању колумни, као и сликару Небојши Ђурановићу који је насликао за осам месеци 60 слика о Београду.

Те слике ће, истакао је Весић, од данас бити изложене у галерији Прогрес у Кнез Михајловој улици, а за две недеље, 28. октобра, биће одржана аукцијска продаја слика, од које ће сав приход биће уплаћен Вуковој задужбини.

"Приход од данашње продаје књига током промоције биће уплаћен на рачун деветогодишњег Филипа Ивановића из Смедерева коме је потребан новац да настави лечење", рекао је Весић.

Он је навео и да зна да ће бити "оних који ће нападати књигу, не због њеног садржаја већ због њега".

"Моја порука за њих је да покушају да напишу своју књигу, да виде колико је то тешко, па да покушају да се тако такмиче са мном или да ураде нешто корисно за Београд, односно да покушају да уреде више улица, тргова, булевара, да покрену више градилишта или да уреде више фасада па да се тако такмиче са мном. Само ту врсту такмичења прихватам, а заједљиви напади лењиваца и нерадника ме не интересују, рекао је раније Весић.

Прочитајте ОВДЕ  све о жестокој расправи у студију и погледајте ко је то заратио.

Извор: Курир/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА