Најновије

ФРАНЦУСКА НА НОГАМА! Нападач на колеге у полицијској станици припадао терористичкој групи! Пре 18 месеци прешао у ислам

Француско тужилаштво отворило је истрагу у којој је као потенијални терористички чин окарактерисало напад у којем је службеник запослен у седишту полиције у Паризу усмртио четворо колега.

Полицијска станица у Паризу где је извршен напад (Фото: Јутјуб)

Њега су затим убили припадници полиције, а у канцеларији париског тужилаштва је речено да се истрагом позадине напада дошло до сазнања да је полицијски службеник убио колеге због повезаности са "терористичком организацијом и терористима", преноси АП.

Америчка агенција наводи да се у саопштењу париског тужилаштва не помињу могући докази који су истражиоце навели на закључак да би напад могао да буде повезан са тероризмом.

Давид ле Бар, шеф синдиката комесара француске полиције, рекао је телевизији БФМ да је истрага дошла до сазнања о могућој повезаности починиоца са тероризмом на основу претреса његовог пребивалишта.

"Знали смо за то на основу провера историје претрага на њаговом рачунару, сајтова које је посећивао, његових познанстава, брзо смо дошли до неких информација", рекао је Ле Бар.

Француски медији су у четвртак после напада објавили да је 45-годишњи нападач пре 18 месеци прешао у ислам.

Нападач је био запослен у администрацији полицијске управе, а до напада је дошло после свађе у дворишту полицијске станице, рекли су полицијски извори.

Француски полицијски извори, пренеле су агенције, наводе да је нападач изгубио контролу и почео да убада ножем полицајце који су се налазили око њега.

"Један од колега убио је особу одговорну за напад", рекао је шеф локалног полицијског синдиката Лоик Травер телевизији БФМ.

Прочитајте ОВДЕ шта је урадио председник ирачког парламента.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА