Најновије

ЈОВАНОВИЋ ПРИПРЕМА МЕТЛУ ЗА ВЛАСТ: Србија вапи за нормалношћу! Вучић је направио политички бућкуриш!

Лидер Демократске странке Србије (ДСС) и професор на Правном факултету у Београду Милош Јовановић, однедавно и челник политичког покрета „Метла 2020“, изјавио је да Србија “вапи за нормалношћу и редом” и оценио да је председник државе Александар Вучић направио “политички бућкуриш, зачињен непримереним начином владавине”.

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

Јовановић, који је однедавно и на челу новог политичког покрета „Метла 2020“, поручио је да се залаже за увођење већинског изборног система, уверен да би на тај начин грађанима било омогућено да бирају своје представнике по и мену и презимену, чиме би била разбијена моћ политичких странака.

“Странке на власти данас запошљавају, утичу на медије, на правосуђе, на финансијске токове. Постале су праве мале окупационе војске. Увођење већинског изборног система, којим се разбија компактност странака, је наш приоритет”, истакао је Јовановић.

Он је поздравио одлуку Етичког одбора Београдског универзитета о докторату Синише Малог, нагласивши да је коначно у оквиру академске заједнице “урађена ствар од минималног интегритета јер је ствар названа правим именим: плагијат плагијатом”.

“Трајаће демократско сазревање свих нас као грађана још дуго али су овакви догађаји изузетно позитивни кораци на том дугом путу”, нагласио је Јовановић.

Прочитајте ОВДЕ какву политику, по мишљењу Ивице Дачића, води Србија.

Извор: Фонет/Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА