Најновије

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА МАСОВНИ НАПАД БЕСПИЛОТНИМ ЛЕТЕЛИЦАМА! Путиново "Јато" полеће! Амерички медији: Стиже руско оружје од кога нема заштите!

Руски систем за контролу малих беспилотних летелица за масовни напад „Јато 93“ представља озбиљну претњу за потенцијалног противника, пише амерички лист „Популар механикс“ (Popular mechanics).

Руски дрон (Фото: јутјуб)

Нова концепција ће омогућити да се приликом напада употреби више од стотину дронова, а сваки од њих ће бити у стању да носи експлозивну направу, наглашава аутор чланка Кајл Мизоками. Он оцењује да ће бити изузетно тешко одбити удар такве снаге.

„Огромна јата руских беспилотних летелица неће бити лако зауставити“, пише лист.

У чланку се истиче да ће беспилотне летелице, које су направљене по принципу „летећег крила“, моћи да се дигну у ваздух и дођу у вертикални положај. Они ће моћи да носе терет од два и по килограма.

Мизоками истиче да уобичајена одбрамбена средства ― ракете, дронови, топови и митраљези ― нису довољно добра и да неће моћи потпуно да неутрализују „Јато 93“.

„Одбрамбени систем који је у стању да обори 90 одсто дронова има веома добре перформансе, али ипак пропушта 10 одсто беспилотних летелица“, наводи се у чланку.

Према мишљењу аутора, најбоље средство у борби против беспилотних летелица могли би да постану „ометачи“, али они не утичу на аутономне беспилотне летелице, које не примају радио-сигнале.

Амерички лист пише да ће руски систем „Јато 93“ постати проблем за све противнике Москве, када почне да се примењује у пракси.

„Јато 93“ је развио Војни научни центар Ратног ваздухопловства Русије у Вороњежу, а систем је представљен на форуму „Армија 2019“. У зависности од задатка, број летелица се може повећавати у недоглед.

Руски експерт потврдио! Србија добија напредни ПВО систем! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА