Најновије

ФЕНОМЕН ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ: Лажна сахрана враћа људима вољу за животом!

Последњих неколико година на хиљаде Јужнокореанаца масовно и добровољно одлучују да учествују у нечему што су у тој азијској земљи прозвали "лажним сахранама".

Лажна сахрана (Фото: Јутјуб)

Реч је о необичном покрету који је у Јужној Кореји настао 2012. године, а у склопу којег "лажни покојници" пролазе кроз ритуал где метафорички, умиру и поновно се рађају. У периоду од 7 гоидна 25 хиљада људи је учетвовало у својој лажној сахрани.

Циљ целог ритуала лажне сахране кроз који дневно прође десетак Јужнокореанаца, најкраће речено је да људима вратити вољу за животом.

Јужна Кореја је позната као "светска престолница самоубистава" будући да у тој земљи дневно живот одузму чак 43 особе.!

Иако Јужна Кореја има јако добар економски стандарду становници те земље су познати и као најнесретнији људи у Азији, али глобално, Јужна Кореја једна је од најнесретнијих нација на свету

Људи који се пријаве на лажне погребе пролазе кроз цели ритуал. Најпре облаче погребну одећу која изгледа попут белог кимона, затим слушају предавање о томе шта је то лажни погреб и како ће им то помоћи у животу, а потом морају написати опроштајно писмо-тестамент.

Док то чине, око 90 посто судионика лажне сахране се расплаче јер се присећају свих животних лоших и добрих тренутака, јер је поента целог тог дана и ритуала да се понашају као да им је то заиста последњи дан у животу.

Потом лежу сандук па  као што је то и иначе обичај, (негде у сеансама) им се завежу руке  и затим на њега стављају поклопац који "закују ексерима" односно лажно ударају по сандуку производећи звук закувацања ексера. Неке агенције чак нуде и одлазак у праву шуму у близини горбља,  где "покојници"  читају кратке исечке из својих опроштајних писама и улазе у сандук.

Унутар сандука који има једну малу рупу кроз коју улази ваздух, лажни покојници проводе између 10 или 30 минута, након чега се поклопац скида и људи излазе вани.

"Нисам баш сигурна да се осјећам као да сам се поновно родила, али више не осећам тескобу која ме пратила протеклих месеци. Спознала сам да сам често друге гледала као конкуренцију, а премало сам пажње посвећивала себи и својим поступцима. У сваком случају, након што сам ово прошла осећам се као да сам добила нову шансу" казала је Јужнокореанка Yео-јин која је новинару описала искуство лажног погреба (сахране).

Погледајте видео једне многи "сеанси" лажног погреба-сахране у Јужној Кореји:

Пошиљка која никада није стигла до руског цара пронађена! Више о томе ОВДЕ.

Извор: zanimljivostidana. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА