Најновије

РУСИ ОСТАЈУ ПРИ СВОМ СТАВУ! ЛАВРОВ: Москва се неће придружити Споразуму о забрани нуклеарног оружја!

Русија се неће придружити Споразуму о забрани нуклеарног оружја, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: mid.ru)

Он је рекао да Русија верује да је елиминисање нуклеарног оружја могуће само у контексту свеобухватног и потпуног разоружавања.

"Желим још једном да нагласим да се Русија неће придружити овом споразуму. Циљ изградње света без нуклеарног оружја јесте заједнички, али га не би требало достизати једностраним и прилично арогантним методама као што је предвиђено у документу споразума", поручио је Лавров.

Лавров је напоменуо да Русија инсистира на томе да је потпуна елиминација нуклеарног оружја могућа само уз једнаку и недељиву безбедност за све, укључујући земље које поседују нуклеарно оружје у оквиру Споразума о неширењу нуклеарног оружја.

Руски министар упозорио је да је опасна и обмањујућа тенденција да се земље присиле да одустану од нуклеарних арсенала без вођења рачуна о њиховим стратешким и безбедносним интересима, јавио је ТАСС.

Шеф руске дипломатије додао је да је Русија убеђена да се данашњи ризици и претње од ширења оружја могу уклонити само уз строго поштовање Споразума о неширењу нуклеарног оружја, уз вођење рачуна о равнотежи између неширења, разоружавања и мирнодопског коришћења нуклеарне енергије.

САД оптужују Сирију и Русију за нападе на болнице! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА