Најновије

ЛУКА ШУЛИЋ У СУСРЕТ КОНЦЕРТУ: Нисам могао да мењам пелене две године, сврбели су ме прсти! (ФОТО)

У Џез кантини Лисабон одржана је конференција за новинаре поводом предстојећег концерта Луке Шулића 6. фебруара 2020. године у Великој дворани Сава центра.

Са преса (Фото: Немања Ђорђевић)

На конференцији су се присутнима обратили Сара Ђиганте, директорка концертне агенције Charm Music Srbija која заједно у сарадњи са AND Production и VingnaPR организује предстојећи Лукин концерт, Татјана Крсмановић испред издавачке куће Менарт која је у Србији дистрибуирала Лукин први самостални албум и на велико задовољство свих новинара, уметник Лука Шулић који ће се у фебруару поново поклонити пред београдском публиком.

Пре официјелног дела конференције, сви присутни су имали прилику да погледају „Мејкинг оф“ видео Лукиног првог самосталног албума Вивалди „Четири годишња доба“.

(Фото: Немања Ђорђевић)

Лука је на почетку објаснио зашто је одабрао баш Вивалдијево дело за први самостални албум:

„Постоји неколико разлога зашто сам то одабрао баш Вивалдијево дело за своје прво самостално издање. Први разлог јесте тај да сам желео да наставим филозофију 2Целлос-а која настоји да ради на популаризацији класичне музике, а  сматрам да се слушајући „Четири годишња доба“ свако може заљубити у класичну музику. Други разлог јесте тај да је за мене био велики уметнички изазов да одсвирам ово дело по први пут у историји у аранжману за виолончело. Увек када нешто радим и са 2Целлос и самостално желим да направим нешто ново, нешто револуционарно. Трећи разлог је тај да је то била једна од првих касета у ауту кад сам био дете и да сам одрастао уз ту композицију. Увек ми је била жеља то да одсвирам на челу и ево напокон је дошло право време за то, пошто смо са “2Cellos” узели једну паузу због моје породице, али нисам могао само да мењам пелене две године, сврбели су ме прсти, желео сам свирати и тако је настао овај пројекат“, изјавио је Лука Шулић.

Сара Ђиганте је изјавила да је заиста задовољство организовати концерт светске звезде која је заправо и наша:

„Више него изазовно, то је задовољство. Јако смо поносни што ћемо заједно са нашим АНД Продуцтион анд Вигна ПР  организовати овакав концерт и што је једна оваква звезда ставила Београд на своју мапу.  Мислим да ће се и шира београдска публика заљубити у Вивалдија, ако већ до сада нису заљубљени у Луку.“

Татјана Крсмановић је изјавила да је Лукин први самостални албум у продаји у Србији и најавила је да ће публика имати прилику да ово издање ускоро слуша и на винилу.

На питање какве га успомене вежу за Београд, Лука је одговорио:

„За Београд ме вежу само најлепше успомене и један од најдражих концерата био је у Арени у Београду. Публика је била феноменална, весела, ентузијастична, добре воље и једва чекам да се вратим овде са својим соло наступом, а оно што ме још више радује је шта следи након концерта, а то је провод.“ са осмехом је изјавио Лука.

Београдски концерт Луке Шулића „Vivaldi and More“ заказан је за 6. фебруар 2020. године у Великој дворани Сава центра. Улазнице за концерт могу се набавити на свим Тикет Вижн продајним местима, онлине путем линка и на благајни Сава центра по ценама од 2.500, 2.900, 3.900, 4.400, 4.900 и 5.900 динара.

Прочитајте ОВДЕ  ко се то жестоко избламирао.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА