Најновије

ПОНАШАЈУ СЕ КАО ДА ЈЕ ЊИХОВА! Турска поставила 41 војни пункт у Сирији! Султанове амбиције превршавају сваку меру! (ВИДЕО)

Турска војска успоставила је 41 контролне пунктове између пограничних градова Рас ал Ајн и Тел Абиад на североистоку Сирије, саопштило је данас (12.12.2019.) турско Министарство одбране.

Турски војни пункт у Сирији (Фото: Јутјуб)

У службеном саопштењу, министарство је рекло да турска војска ради на контролним пунктовима, региструју бројеве шасија возила, бројеве мотора и личне легитимације власника.

„Провере на путу врше се 24 сата дневно како би се спречили напади терориста курдске Народне заштитне јединице и џихадиста Исламске Државе, то јест углавном њихових бомбашких напада. Поред тога, туркса војска такође спречавају кријумчарење захваљујући детаљним операцијама претраге и претраживања ", наводи се у саопштењу.

Према Министарству националне одбране, до сада су на турским контролним пунктовима прегледане и обележене 8.272 возила. У току је рад на успостављању још више контролних пунктова у региону.

У посљедња два месеца, низ бомбашких напада одузео је животе десетинама милитаната и цивила у турском делу североисточне Сирије.

Анкара тврди да иза ових напада стоје курдске снаге.

Успостављањем ових контролних пунктова и многих других војних пунктова на североистоку Сирије, Турска очигледно ради на учвршћивању свог војног присуства у том подручју.

Зашто је руски носач авиона "Адмирал Кузњецов" ноћна мора за НАТО, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА