Најновије

ВЕЛИМИР ЕРАКОВИЋ ЗА ПРАВДУ: Сви у Никшић 21. децембра!

Премијер Душко Марковић и Влада су урадили своје, у тијело Црне Горе ставили су темпирану бомбу. Сада је на Скупштини да је активира или не активира. 

Велимир Ераковић (Фото: Правда

Пише: Велимир Ераковић

Велики Црквено - народни сабор, који ће се одржати у суботу, 21.децембра, у Никшићу, је одговор вјерног народа и православних владика којим се жели спријечити тај сулуди чин, који Црну Гору уводи у потпуни хаос. 

За ово своје издајство, подршка црногорском режиму је стигла од Бошњачке странке. Умјесто да остану по страни, када је у питању проблем који се тиче православних вјерника, муслимани и католици у Црној Гори прискачу режиму у помоћ да се удари по Српској православној цркви. Јасан рукопис почетка сукоба деведесетих. Срби се проглашавају злочинцима и окупаторима да би се тако легитимисало свако правно, физичко и вербално насиље над њима. 

Папа је дао пар позитивних сигнала и рекао да тзв. Закон о слободи вјероисповјести мора да буде донешен уз највећи консензус свих вјерских заједница. Не би било чудо да Душко Марковић као премијер прије послуша поглавара римокатоличке цркве него архијереје цркве у којој су крштени његови преци. Ваљда због тога папу зове Светим Оцем и срета се са њим док српском патријарху Иринеју нити је указао дужно поштовање када је био у Црној Гори нити се срео са њим. 

Ја и даље очекујем, искрено се надам, да ће овај закон до следеће недеље бити повучен из скупштинске процедуре. 

Уколико овај закон ипак доспије на дневни ред Скупштине очекујем да сви опозициони посланици православне вјероисповјести, укључујући и оне који бојкотују засједања, буду тога дана са заједно у одбрани темеља Црне Горе и вјере наших прадједова. 

Партијски оквири не треба да ограничавају православне посланике да тога дана буду јединствени, јер ово надилази партије и политику. Посланици других вјероисповјести не би требало да уђу у тај ризик да они одлучују о стварима које представљају забадање трна у здраву ногу Српске православне цркве у Црној Гори. 

Да ствари могу да оду предалеко показао је атентат на владику Будимљанско - никшићког и српског бизнисмена из Никшића Миодрага Даку Давидовића. Иако се начелно говори да је главна мета атентата био Давидовић, постоје озбиљне индиције да је мета био један од најмлађих владика СПЦ којег би многи вољели да виде у будућности и на Пећком трону. Ипак, благодат Божија била је уз нашег владику и сачувала и њега и његовог саговорника од снајперских метака. Нека би та благодат била уз наш народ православни и његову Цркву у Црној Гори да замути поглед и помјери нишан режимским издајницима вјере прађедовске да и њихови меци не погоде тамо гдје су намјењени. 

Видимо се у Никшићу 21. децембра, да сретнемо једни друге, покажемо да смо браћа и дочекамо и цјеливамо ћивот Светог Василија Острошког који ће тек четврти пут у последња два вијека напустити Острог. Његовим молитвама оснажени бићемо спремни за све што ће потом услиједити. 

Ераковић је познати српски колумниста

Велимир Ераковић је познати српски колумниста из Црне Горе. Био је дугогодишњи колумниста најчитанијег дневног листа у Црној Гори "Дан", пише за српски портал ИН4С, Борбу, Србин.инфо.
 
Као предсједник НВО "Биљарда" преузимао је више акција за одбрану српског идентитета у Црној Гори. Политички је активан у јединој српској странци у Црној Гори, Новој српској демократији, у којој је члан Главног и Извршног одбора. 

Као познати колумниста претрпио је тортуру од стране црногорске полиције на великим антивладиним протестима 2015. године. Терор Мила Ђукановића га је привремено преселио у Београд. То се показало као добра прилика за сарадњу са порталом “Правда”. Ераковић се нада да ће читаоци прихватити и пратити његове текстове као и да ће се Српство опет ујединити. До тада, ваља нам издржати. 
 

Прочитајте ОВДЕ како речи Гојка Раичевића одјекују Црном Гором.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА