Најновије

ШИПТАР ХАРАДИНАЈ УМИСЛИО ДА СЕ НЕШТО ПИТА: Ево шта је рекао о "мини Шенгену" са Србијом на челу!

Одлазећи косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да "Косову не треба ''мини-Шенген'' са Србијом на челу" и оценио да је цела идеја те регионалне иницијативе да се укину таксе које је Приштина увела на робу из централне Србије, преноси Коха диторе.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Харадинај је, на дан када се у Тирани одржава трећи састанак лидера Западног Балкана, рекао да ће Приштина отворити врата "билатералним и трилатералним састанцима" када Београд призна независост Косова, преноси Косово онлајн.

Подсетивши да је Приштина потписала Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ, Харадинај је оценио да јој не треба "мини Шенген".

Говорећи о састанку лидера Албаније, Србије и Северне Макеодније у Тирани, он је рекао да је албански премијер Еди Рама "његов брат", али да се Рама, за разлику од њега, није бунио против поделе Косова.

"Као што знате, Трепча је сада косовска, нико се више не спори с нама око тога и да ли сте чули да неко говори да је Трепча нечија осим косовска, догодила се енергетска независност, тако да смо сада могли да потпишемо уговорне односе са Албанијом за уједињење тржишта, имамо војску и да, имамо таксе, али оне су противредност за признавање", рекао је Харадинај.

Србија ће у понедељак уплатити значајну суму помоћи Албанији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА