Најновије

ПРВИ РЕЗУЛТАТИ: Милановић и Грабар Китаровићева у другом кругу!

Први непотпуни резултати председничких избора у Хрватској показују да у други круг иду Зоран Милановић и Колинда Грабар Китаровић, јавља ХРТ. Сличне бројке показују и излазне анкете коју су објавиле телевизије.

Зоран Милановић (Фото: Јутјуб)

Према резултатима са 3.764 од укупко 6.553 бирачка места највише гласова добио је кандидат СДП-а Зоран Милановић – 30,79 одсто. На другом месту је актуелна председница Колинда Грабар Китаровић са 27,46 одсто гласова. 

Мирослав Шкоро је освојио 23,03 одсто а Мислав Колакушић 5,92 одсто. Следе Дарио Јуричан, Далија Орешковић, Иван Пернар, Катарина Пеовић, Дејан Ковач, Неђељко Бабић, Анто Ђапић...

Претходно су објављене изборне анкете. Према њима је Милановић добио 28,69 одсто гласова а Колинда Грабар Китаровић 25,63 одсто. Шкору је припало 24,26 одсто.  

У Хрватској су данас одржани избори на којима је право гласа имао 3.854.761 бирач. 

Процене излазности до 16.30 су показале да је она већа него што је била у првом кругу избора пре пет година, јавља извештач РТС-а.

Право гласа имало је и око 30.000 хрватских држављана у Србији. Дописник РТС-а из Суботице јавља да је у том граду гласало 529 бирача. Осим у Суботици, гласачко место било је отворено и у Београду.

Прочитајте ОВДЕ   чиме још Милогорци покушавају да оправдају зликовачки закон!

Извор: РТС/ХРТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА