Најновије

Да ли су тужилаштву битна два минута с наплатне рампе Дољевац?!

Основно јавно тужилаштво у Нишу реаговало је на медијске извештаје да на снимку саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац, у којој је погинула Станика Глигоријевић, недостају два минута кључна за поступак, наводећи да се ради о два минута током која се ништа не дешава, иако је претходно, у одговору Инсајдеру, описало да је "догађај од значаја за вођење поступка пред ОЈТ у Нишу забележен баш у периоду који на снимку недостаје".

Наплатна рампа Дољевац (Фото: Јутјуб)

Образложење тужилаштва у Нишу, објављеном данас, стоји да тада "није било дешавања на наплатној рампи и покрета у слици који би био довољан да пређе праг потребан да би иницирао видео запис". Тужилаштво додаје да је анализу урадило предузеће "Телиx" ДОО Нови Сад и закључило да је "достављени снимак, аутентичан, некомпромитован и без икаквих недостајућих делова".

Подсетимо да се сумња у аутентичност снимка у јавности се појавила после рочишта у новембру, када је адвокат оштећених изјавио да је тужилаштво добило некомплетан снимак саобраћајне несреће са наплатне рампе. Тужилаштво данас, објашњава зашто је поступајући заменик тужиоца својевремено посумњао да недостаје део снимка саобраћајне несреће.ж

"Иницијално питање тада поступајуће заменице тужиоца које је упућено ЈП "Путеви Србије" у фебруару месецу ове године, у циљу разјашњења континуираности снимка, обзиром да заменици тужиоца тада није био познат систем рада камера у смислу да се камере укључују приликом детектовања покрета, искоришћено је, и потпуно извучено из целог контекста одговора, да се нетачно прикаже како „тужилаштво тврди да на снимку недостају два минута", наводи се у саопштењу тужилаштва из Ниша.

ОЈТ Ниш наводи да "након свих прибављених извештаја нема никакве сумње у погледу аутентичности снимка, као и да је снимак у потпуности веран, некомпромитован и без недостајућих делова".

ОЈТ Ниш је оптужило Блиц и Н1, који су пренели текст Инсајдера, да су погрешно информисали јавност у јучерашњем тексту о одговору тог тужилаштва, те да у досадашњем поступку "нико до сада није указао ни на једну чињеницу која би могла бити предмет провера, а која би ишла у прилог тврдње да је возилом "Шкода Суперб" БГ1185-БЛ, управљало неко друго лице осим оптуженог Д.С." Ову тврдњу, да је неко други управљао возилом, није изнео није Н1, ни Инсајдер.

Напротив, редакција Инсајдера, чији је текст Н1 јуче пренео, позвала се на одговор управо из тог тужилаштва, у коме се наводило да недостаје период снимка од 8.30 до 8.32 часова и да је "догађај од значаја за вођење поступка пред ОЈТ у Нишу забележен баш у периоду који на снимку недостаје".

Да ли ће доћи до укидања полиције Републике Српске, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Н1

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА