Најновије

ЧИСТКА У СНС: Министри на тапету, 20 функционера без фотеља

Неколико министара и кључних функционера са локала остаће без функције после седнице Главног одбора СНС, која је заказана за 29. децембар. На листи за смену већ се налази двадесетак имена, а како наводе напредњаци, ово је тек почетак кадровских промена које ће спровести лидер највеће владајуће странке у Србији Александар Вучић.

Вучић (Фото: Јутјуб)

- За оне који су радили за свој џеп, који нису остварили договорене циљеве, који су мешетарили са опозицијом, спрема се чистка. На листи оних који ће остати без фотеља је двадесетак имена. Има ту чланова Председништва СНС, звучнијих имена... У недељу ћемо сести једни преко пута других, погледаћемо се у очи, па ћемо видети за кога више нема места у странци - наводе извори  и додају да ће 29. децембар за неке од функционера СНС бити дан Д, потврдио је и лидер напредњака Александар Вучић у интервјуу за О2 телевизију:

- Нисам од људи који ће било када да стане и да покуша да заштити криминалце, па макар били и из странке којој припадам. Треба да се испита свака озбиљна афера коју неко покрене, али исто тако нећу дати да се забораве измишљене афере, као она о Јовањици, него ћу инсистирати да се све разоткрије до краја, да људи виде да се лаж не исплати - подвукао је Вучић.

Разлог за страх

Прецизирао је да у Српској напредној странци има много људи који треба да се прибојавају.

- Видећете све на седници Главног одбора СНС 29. децембра, унутар странке биће назнака великих промена. Постоје људи који не заслужују ни моје ни поверење грађана Србије. Нису то они које наводе наши политички противници, јер они то измишљају, али има много других случајева у којима видим нерад и бахатост - рекао је Вучић и подсетио да је већ много пута говорио о недозвољеној употреби ротационих светала на службеним аутомобилима, али да има људи у СНС којима је то, како је подвукао, статусни симбол.

Председник ИО СНС Дарко Глишић поручио је да ће после седнице у недељу моћи да коментарише дешавања у странци.

Сви на провери

С друге стране, потпредседници странке Миленко Јованов и Милош Вучевић поручују да треба проверити рад свих у СНС.

Како каже Вучевић, и он сам треба да буде на провери, нема проблем са тим.

- Српска напредна странка никада себи не сме да дозволи да личи на Демократску странку. Да јој функционери забораве да су ту због народа, а не због властите задњице, и да постану бахати, осиони и отуђени. Треба да се провери рад свих, од локалних самоуправа па до министарстава, како би странка пред бираче изашла са људима који имају воље и енергије да се боре за народ и Србију - истиче Јованов.

-Моје место у странци је сваки дан на располагању председнику и странци. И увек остајем веран члан СНС и пријатељ Александра Вучића - закључује Вучевић.

Ђукановић: На клупу за резервне играче

Посланик СНС Владимир Ђукановић каже да Вучић ниједног свог сарадника није оставио на цедилу.

- Излазио је да их брани и када неко то није заслужио. Међутим, поставља се питање - а докле тако?! Ја немам потребу да се борим за поједине људе за које сматрам да су бахати. Верујем да ће они по заслузи ускоро пронаћи своје место на клупи за резервне играче. У СНС морају да се догоде корените промене и ја лично себе кандидујем да се разматра да и ја будем промењен - закључује Ђукановић.

И министри на тапету

Потпредседник СНС Милош Вучић недавно је прецизирао какве промене очекују напредњаке:

- Уколико СНС добије већину гласова на следећим изборима, 50-60 одсто садашњих министара СНС више неће бити у Влади

- Смене не значе да је неки министар лоше радио, већ да је потребна свежа крв, јер после осам година посао може да постане навика

- Кадровске промене створиће шансу младим људима, који ће добити прилику да покажу своје знање.

Хафтарове снаге разнеле турски тенк поред Триполија! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА