Најновије

САД ПОСЛАО ДРОНОВЕ НА СИРИЈУ! Док горе нафтна постројења, Амери се сладе а џихадисти преузимају одговрност и штите америчку хегемонију!

Дронови из америчке базе у Ал Танфу извели су напад на нафтна постројења у сиријској провинцији Хомс 12. децембра, изјавио је 23. децембра сиријски министар спољних послова Валид Муалем на састанку са руским министром спољних послова Сергејом Лавров.

Погођено нафтно постројење у Хомсу у Сирији (Фото: САНА)

 

САД су, користећи своју илегалну војну базу у Ал Танфу, слале беспилотне летелице у Хомс и извршавале своје ваздушне ударе на инфраструктуру за прераду нафте. То се догодило пре четири дана“, прокоментарисао је министар. „Желио бих напоменути да се ово догодило зими, када имамо хитну потребу за нафтом и гасом. Јуче је Израел извршио напад на Сирију, испаливши неколико ракета на објекте у Дамаску и периферији, “рекао је Муалем.

Према подацима сиријског Министарства за нафту, неколико производних јединица стављено је у функцију. Раније је откривено да је напад беспилотних летелица погодио рафинерију нафте Хомс, бензинску станицу ал-Раиан и постројење за прераду гаса.

Напад је многе делове циљаних објеката онеспособио и изазвао неколико пожара, које је одмах оборила Сиријска цивилна одбрана (не помешајте је са такозваним Белим шлемовима). Након напада, ИД је за њега преузео одговорност путем своје новинске агенције Амак. Међутим, терористичка група није пружила доказе који би потврдили њене тврдње.

Све руске ракетне трупе су наоружане Искандер системима! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА