Најновије

ПОТПУНИ ХАОС МЕЂУ ШИПТАРИМА: Курти не иде код Тачија! Приштина још без владе

Лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти одбио је да се данас састане са председником Косова Хашимом Тачијем јер се налази ван Приштине, саопштено је из Самоопредељења.

Канцеларија Самоопредељења за односе са јавношћу наводи да Курти не може да се састане данас са Тачијем јер се налази ван Приштине.

"Мало после 11 часова у седиште ПС, данас је стигло писмо председника Косова за сусрет данас у 13:30, са председником ПС Аљбином Куртијем. Председник Курти данас не може да се састане са председником Тачијем пошто се налази ван Приштине. Он ће ускоро обавестити председника о времену и дану одржавања евентуалног састанка", наводи се у саопштењу.

Дан након конституисања Скупштине тзв. Косова Тачи је упутио је и званичан позив лидеру Самоопредељења, Албину Куртију на састанак на ком се очекује да му повери мандат за формирање нове владе Косова.

“Позивам Вас да присуствујете консултативном састанку на ком ће бити додељен мандат за формирање владе. У складу са чланом 84 и чланом 95,1 Устава Косова, предузећу кораке одређене Уставом и доделити мандат за формирање владе“, наводи се у позиву који је објавила Коха.

По пријему мандата, Курти ће имати рок од 15 дана да новом сазиву Скупштине Косова предложи састав владе. Након истека овог рока, председник може именовати и другог мандатара који ће онда имати рок од 10 дана за формирање владе.

Прочитајте ОВДЕ шта је Бошко Обрадовић написао на уласку у зграду Амбасаде ЦГ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА