Најновије

НЕ ИЗБЕГАВАЈТЕ ГА: Ово су разлози зашто је секс веома битан у вези

Стручњаци за везе тврде да има једнаку важност као и поверење и комуникација. Извор је задовољства и одличан је начин за ослобађање од стреса. Осим тога, помаже нам да остваримо бољу повезаност с партнером.

Илустреација (Фото: принтскрин)

Неке од најважнијих разлога због којих је секс тако битан у свакој вези, откривамо у наставку.

Страст

Управо је секс један од најбољих начина за одржавање страсти у дугорочним везама, а то су потврдила и истраживања. Најбољи однос имамо с особом која нам је најбољи пријатељ и љубавник у исто време.

Ако нестане секс, онда ће то бити као да смо у вези с пријатељем. Врло једноставно, зар не? Из тог разлога, сваком односу потребни су страст, узбуђење и сексуалност. Редовни односи с партнером одржавају страст у вези и чине ју забавном и квалитетном.

Ослобађа од стреса

Бројна истраживања су показала да секс помаже да се ослободимо од стреса, а може и да ублажи бол. Наиме, код сексуалног односа ослобађају се ендорфини и други хормони који нас чине срећним.

Повезаност између партнера

Сексуални односи с партнером позитивно утичу на интимност и продубљују повезаност, а могу да повећају и самопоуздање с обзиром на то да су потврда да нас неко жели и жуди за нама. Секс је начин комуникације и другој особи у вези даје до знања да је све у реду, упркос стресу и свим осталим бригама које живот носи.

Позитивно утиче на сан

С обзиром на то да ослобађа од стреса, секс позитивно утиче и на сан. Након секса, ослобађа се хемијски спој окситоцин, који нам помаже да спавамо као бебе.

Чини нас срећним

Истраживања су показала да су људи који редовно имају секс много срећнији од оних чији је сексуални живот запостављен. Већ смо раније споменули да секс ослобађа хормоне среће, а подиже и степен самопоуздања те нам помаже да имамо боље мишљење о себи.

Усрећује вашег партнера

Кад су мушкарци под великим притиском и стресом, секс је начин који им помаже да се опусте, а то сте сигурно и сами приметили код свог партнера. Секс им омогућава да забораве на све бриге и проблеме и да се осећају пожељно.

Начин комуникације и другој особи у вези даје до знања да је све у реду, упркос стресу и свим осталим бригама које живот носи.

Откривено шта жене желе у сексу, али се стиде да признају! Које три ствари обожавају прочитајте ОВДЕ.

Извор: Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА