Најновије

МЕГАСАПУНИЦА СЕ НАСТАВЉА! ШТА СЕ ДЕШАВА СА МЕГАТРЕНДОМ? Мића Јовановић поново насмејао Србију: Ђорђевић ме омађијао!

Досадашњи власник Мегатренда Мића Јовановић изјавио је како је наводном купцу његовог универзитета Дејану Ђорђевићу веровао на реч, јер га је, каже, омађијао својом елоквенцијом и сугестивношћу.

Мића Јовановић (Фото: Јутјуб)

Тек након што су медији открили да је реч о потенцијалној превари, Јовановић је, каже, схватио да је преварен, и одлучио да покрене поступак раскида уговора.

"Ми смо после ваших информација - дакле, Н1, па и друге телевизије и други медији су открили његов прави лик - онда сам ја пре два, три дана ангажовао неке професионалне екипе које су проверавале у његовом родном крају, у Лесковцу, и овде у Београду, и у Берлину, и наравно, показало се да то што су медији тврдили за господина Ђорђевића, да је то изгледа тачно", каже Јовановић.

Упитан како је могуће да је те провере обавио тек сада кад су преговори о продају Универзитета трајали годину и по дана, Јовановић одговара да је Ђорђевићу веровао на реч.

"Да ли сам ја био омађијан, да кажем условно. Шта се мени дешавало, ја за себе немам оправдање (...) Моја универзитетска каријера, ако одбијем једну годину проведену у ЈНА, је 43 године. Доста сам у бизнису који се зове образовање. Радио сам и неке друге, сличне консултантске послове. Први пут, заиста ако ме питате да вам објасним шта се десило - не знам. Једноставно, ја сам био једини човек који је веровао", каже Јовановић.

Додао је и да би неки студент вероватно "пао на испиту" да је поступио као он.

"Ово ће да буде један случај прави за студенте, један пример лошег пословног одлучивања", поручује Јовановић.

Представник конзорцијума немачког инвестиционог фонда који је наводно купио Универзитет Мегатренд Дејан Ђорђевић саопштио је раније да под пуном кривичном и материјалном одговорношћу тврди да на његову адресу није упућен захтев, предлог или понуда да се раскине уговор о куповини те високошколске институције већ да је о томе сазнао искључиво из обраћања оснивача Мегатренда Миће Јовановића пред телевизијским камерама.

Прочитајте ОВДЕ да ли би нова приштинска влада могла да заврши у Хагу.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА