Најновије

ДАЧИЋ: Не разуме Чанак шта су пријатељи

У тренутку када ни Уједињене нације ни Европска унија нису усвојили јединствен став о кризи у Венецуели, најмање што можемо је да не мењамо своју позицију према тој пријатељској земљи. Негативно сопствено искуство из блиске прошлости обавезује нас да се не мешамо у унутрашње ствари суверених држава. То Чанак свакако не разуме, јер је својевремено ишао у Каталонију да подржи референдум о отцепљењу од Шпаније која нам је такође пријатељ.

Дачић (Фото: Јутјуб)

То је у понедељак, у изјави за "Новости", поручио шеф српске дипломатије Ивица Дачић, реагујући на наводе Ненада Чанка, лидера ЛСВ. Чанак је претходно поставио питање министру спољних послова и премијерки Ани Брнабић - да ли је Дачићева изјава да "Србија не разматра промену позиције према Венецуели" његов лични став или представља став Владе.

- С обзиром на то да се Влада Србије и даље изјашњава као проевропски оријентисана, овај концепт подршке, како многи тврде узурпатору Мадуру, не уклапа се у став већине европских земаља. Европске земље су тражиле од Мадура да распише изборе који ће одлучити ко ће на легитиман и легалан начин добити прилику да буде председник Венецуеле - навео је Чанак, и упитао да ли је Дачићева изјава још један од случајева у ком Србија подржава став Русије, а не ЕУ.

Лазански открива три замке НАТО-а за Републику Српску. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли се Дачић сећа када је била седница не тему КиМ и зашто не?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА