Најновије

Направите домаћи манчмелоу који је гарантовано бољи од куповног

Могуће је да направите домаћи колач манчмелоу који има укус као и прави и што је најбоље - још и бољи!

Домаћи манчмелоу (Фото: Јутјуб)

За припрему патишпања за овај колач потребно је:

- 5 жуманаца;

- шољица шећера;

- шољица млека;

- шољица уља;

- 2 шољице брашна;

- 1 кесица прашка за пециво;

- 1 кашика какао праха.

За бели пенасти део колача потребно је:

- 5 беланца;

- 4 кашике шећера.

За чоколадни прелив потребно је:

- 100 грама чоколаде;

- 4 кашике уља.

Умутите миксером жуманца и шећер, додајте млеко, уље, како прах и брашно које сте помешали са пецивом. Сједињену смесу сипајте у подмазан плех кој исте обложили папиром за печење или уљем и брашном подмазан плех. Кору пеците 10 минута на 180 степени.

Док се патишпањ пече припремите ваздушасти део колача. Умутите беланца са кристал шећером док се сав шећер не истопи, па извадите врели патишпањ из рерне и нанесите беланац. Вратите у рерну на два минута толико да беланац само мало пожути.

Чоколаду отопите и помешајте са уљем, па прелијте преко беланаца свуда равномерно и оставите да се колач охлади. Сеците га на коцке и сервирајте.

Рецепт за крем коцке погледајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Домаћи колач са вишњама

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА