Најновије

ДАЧИЋ: Постоји велики проблем са ИД на Балкану

Готово да нема града у свету који није био жртва терористичких аката, оценио је синоћ министар спољних послова Србије Ивица Дачић и истакао да ће успех борбе против тероризма зависити од сарадње држава, односно безбедносних структура, полиција, безбедносних служби.

Дачић у Вашингтону (Фото: Министарство спољњих послова)

Дачић је, у Вашингтону где је учествовао на Министарској конференцији Глобалне коалиције за борбу против Исламске државе, навео да је Србија спремна да борби против тероризма да веома активан допринос.

Истакао је да је веома битно и то што се председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп обратио на конференцији јер, каже, то је показало да је борба против тероризма тема која је високо на агенди САД.

- Србија је део Коалиције за борбу против ИД. Упозоравамо на то да постоје велики проблеми, нарочито када је реч о регрутовању страних бораца из нашег региона - рекао је Дачић.

Министар спољних послова је подсетио да је територија Косова и Метохије, када се гледа укупан број становника, територија са које је било највише учесника ратова у редовима ИД.

- Велику опасност представља то да ће се они вратити у наш регион и да ће се пренети терористичка дејства и на наш регион - истакао је Дачић.

Каже да, имајући све то у виду, Србија ће наставити са својим активним учешћем у Коалицији за борбу против ИД.

Милошевић је дао понуду у Рамбујеу, а Амери је одбили. После ове реченице почело је бомбардовање Југославије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Изјаве лидера опозиционих странака наносе штету Србији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА