Најновије

Министар правде лажне државе Косово о убиству Ивановића: Вучић налогодавац, Радоичић извршилац!

Правна сарадња Београда и Приштине у случају убиства Оливера Ивановића "заглављена је оног тренутка када су све основане сумње довеле до Милана Радоичића као главног осумњиченог за атентат".

Оливер Ивановић (Фото: Правда)

- Уместо сарадње и стављања пред закон као главног осумњиченог, он је амнестиран од стране председника Александра Вучића. Нема ниједног рационалног објашњења осим чињенице да између Вучића и Радоичића постоји један такав однос налогодавца и извршиоца - саопштио је данас шокантне тврдње косовски министар правде Абељард Тахири. Није и једини.

Само дан пред обележавање 14-месеци од убиства лидера ГИ СДП и једног од најзначајнијих српских лидера са Косова и Метохије, Оливера Ивановића, међусобне оптужбе српских и косовских званичника о умешаности и одговорности за изостанак резултата у истази о убиству Оливера Ивановића, не само да су се интензивирале, већ су се подигле и на нови ниво – директну прозивку једних на рачун других за налогодавца и извршиоца.

- Наши захтеви према српским званичницима за правну сарадњу у случају Ивановић заглављени су у оном тренутку када су све основане сумње довеле Милана Радоичића као главног осумњиченог за смртоносни атентат који је држављанина и политичара Републике Косово, Оливера Ивановића коштао живота. Уместо сарадње и стављања пед законим као главног осумњиченог, он је амнестиран од стране председника Александра Вучића. Нема ниједног рационалног објашњења осим чињенице да између Вучића и Радоичића постоји један такав однос налогодавца и извршиоца. Грађани Косова, а посебно они српске заједнице треба да буду сигурни да ће правда пре или касније довести пред одговорност починиоца овог злочина и неће бити режима који ће амнестирати чињеничну истину. Ивановић је био грађанин Републике Косово, за расветљавање чијег случаја наше институције се неће зауставити до краја - објавио је Тахири на свом Фејсбук налогу.

Ова оптужба долази након синоћње оптужбе Хашима Тачија да “иза убиства бившег српског лидера Оливера Ивановића стоји шеф мафије на Северу, Милан Радоичић”, како је пренела “Газета Метро”. За разлику од Тахирија, који је Радоичића означио као извршиоца, председник тзв. Косова синоћ га је међутим означио као “једног од организатора”.

- Сви индикатори безбедносних институција Републике Косово воде до онога који је један од организатора убиства Оливера Ивановића, а на званичницима релевантних институција Републике Косово је да предузму одговарајуће радње - изјавио је Тачи.

И док је Тачи навео да је “тренутна власт у Београду наручила убиство Ивановића”, Тахири је данас изнео конкретну оптужбу на рачун Александра Вучића.

С друге стране, директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић јутрос је изнео контраоптужбе. Најавио је да ће “истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају”, а овога пута у званичном саопштењу државне институције стоје и имена особа на које сумњају да су умешане у убиство Оливера Ивановића – “све смо сигурнији да Тачи, Весељи и косовска власт стоји директно иза убиства Оливера Ивановића”.

Међутим, поводом ових шокантних навода политичких представника у Приштини и Београду, још увек се нису огласила надлежна тужилаштва. Као и досад, о евентуалном напретку у истрази, и овог пута јавност обавештавају политички представници, не и надлежне институције.

Настављени протести “1 од 5 милиона” широм Србије. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рада Трајковић о Милану Радоичићу и његовој повезаности са Вучићем и мафијом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА