Најновије

Слободан Георгиев: Немам намеру да учествујем у Вучићевом циркусу (ВИДЕО)

Ни ја ни моји новинари не идемо на конференције Александра Вучића, јер је он од тога направио циркус и немам намеру да учествујем у том циркусу. Чак ни Доналд Трамп се не обраћа медијима сваког дана – каже уредник српске редакције БИРН-а Слободан Георгиев, гостујући у најновијој "РасПравди".

Слободан Георгиев (Фото: Helm Cast)

- Нису ни раније власти биле идеалне, али пре Вучића нисмо имали ситуацију да председник државе назива непослушне новинаре издајницима и непријатељима државе. Тога није било раније и за то је Вучић најодговорнији – додаје Георгиев.

Изузев у критици Вучићевог режима, Георгиев је са водитељем Миодрагом Зарковићем много чешће укрштао ставове него што су постизали сагласност, а дотицали су теме у распону од НАТО бомбардовања, Косова и Метохије, кршења Устава, одговорности ДОС-а, па до текућих протеста по српским градовима:

- Да ли су Американци зли? Да ли то хоћете да кажем? Па јесу, ево јесу. И, шта ћемо с тим? Ми смо водили погрешну политику и то је на крају довело до бомбардовања. Из тога морамо да извучемо поуке и да мењамо политику. Морамо да направимо некакав договор са Албанцима.

Упитан да ли се боји да ће тај "договор" на крају довести до Вучићевог признања косовске "независности", Георгиев је поручио:

- За мене је Косово саставни део Србије и не видим да Александар Вучић, или било ко други, може да потпише да је то независна држава, мени је то једноставно незамисливо.

"РасПравда" се реализује у сарадњи портала "Правда" и ЈуТјуб канала "ХелмКаст", аутор и водитељ је Миодраг Зарковић.

Kaко Американце воде специјални рат против Србије сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА