Најновије

ТОМА ФИЛА ОТКРИВА: Ево шта спремају Радовану Караџићу

Адвокат Тома Фила изјавио је уочи изрицања другостепене пресуде некадашњем председнику Републике Српске Радовану Караџићу да није оптимиста и да постоји могућност да му повећају казну.

Тома Фила (Фото: Јутјуб)

Фила је за ТВ Прва подсетио да је Караџић осуђен по свим тачкама, осим једне која је кључна - по тачки за геноцид у општинама Братунац, Брчко, Фоча, Кључ, Котор, Варош, Приједор, Сански Мост, Вишеград, Власеница, Зворник. 

Прецизирао је да је жеља тужиоца била да покаже да није само у Сребреници било геноцида већ да су хтели да спроведу геноцид на целој територији БиХ где су Срби "полагали неко право". 

- Ово питање уколико буде остало и тужилац успе да ми будемо геноцидни народ за целу БиХ, казна ће му бити доживотна робија - истакао је Фила. 

Подсетио је да је Караџић оптужен по једној тачки за геноцид, по пет тачака за злочин против човечности, четири тачке оптужнице се односе на повреде правила и обичаја ратовања и три удружена злочиначка подухвата. 

На терет му се, како наводи, ставља и бомбардовање Сарајева, протеривање становништва из Сребренице, узимање талаца. Он је додао да је једина добра ствар што је судија Теодор Мерон изузет.

Караџић је 24. марта 2016. првостепено осуђен на 40 година затвора, али су се на ту одлуку жалили и тужилаштво и одбрана.  Њему је тада приписана кривица за десет од 11 тачака оптужнице.

Радован Караџић ће покушати да се отрује? Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Адвокат Тома Фила открива ко је крив за изручење Милошевића Хагу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА