Најновије

АМЕРИЧКА МОРНАРИЦА У ОЗБИЉНОМ ПРОБЛЕМУ: Ово их је ударило као гром из ведра неба! (ВИДЕО)

Ратни авион Ф-35Ц америчке морнарице није спреман за борбену активност, упркос изјавама команданта америчких морнаричких ваздухопловних снага о томе да је авион "спреман за операције, спреман за борбу и спреман за победу".

Америчка морнарица (Фото: navy.mil)

Према задатку и сврси, подаци испитивања који су добијени од стране “Пројекта о надзору владе” (ПОГО) указују да је Ф-35 “потпуно способан за мисију” - кључна мера спремности војног авиона - пала са 12 одсто у октобру 2016. на нулу у децембру 2017. године. Поред проблема морнарице, Ф-35Б Маринског корпуса је такође искусио много проблема, јавио је “Таск енд Пурпос”, наводећи ПОГО извештај.

Ф-35Б није прошао ништа боље: према извештају ПОГО-а, стопа авиона ФМЦ-а пала је са 23 одсто у октобру 2017. на 12,9 одсто у јуну 2018. године. Обе ове стопе су далеко испод циља за септембар 2019. године, када је за ратне авионе морнарице и авијације предвиђена спремност процењена на 80 одсто, а које је поставио бивши министар одбране Џемс Матис још у октобру.

Ови недостаци долазе неколико седмица након што је годишњи извештај оперативног тестирања и процене Пентагона нагласио алармантно низак век трајања Ф-35Б који "може бити и до 2.100 сати", знатно испод очекиваног века трајања од 8.000 сати. Према ПОГО-у, ови недостаци спремности драматично смањују доступност авиона и, опет, укупну ефикасност следеће генерације.

Руски Су-27 полетели на америчке бомбардере Б-52Х. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ф-35 у акцији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА