Најновије

ПРОСЛАВЉЕНИ ИНДИЈСКИ ПИЛОТ ДОНЕО ХЕРОЈСКУ ОДЛУКУ: Шокирао целу нацију и свет, Пакистанци шизе од беса!

Командант Индијског ратног ваздухопловства (ИАФ) Абхинандан Вартаман вратио се у своју ескадрилу у Кашмиру једва месец дана након што је наводно оборио пакистански борбени авион Ф-16 и био заробљен након што је његов МиГ-21 Бисон оборен изнад Пакистана 27. фебруара током првог ваздушног сукоба две нуклеарне нације у последњих пет деценија. Касније је ослобођен и вратио се у Индију два дана након хапшења.

Индијски пилот, Абхинандан Вартаман (Фото: Јутјуб)

Званични извори јавили су индијској новинској агенцији ПТИ да ће Абхинандан радије остати са својом ескадрилом у Сринагару него да иде у своју породичну кућу у Ченају, јужној Индији, иако је службено био на одсуству. Пилот ИАФ-а је замољен да оде на одмор од 12 дана пре него што су безбедносне агенције завршиле двонедељни разговор након повратка из Пакистана.

- Абхинандан Вартаман је могао да се врати кући у Ченај како би провео време са својим родитељима. Али он је одлучио да оде у Сринагар где се налази његова ескадрила - каже извор.

Саветовано му је да се одмара и остане са породицом после медицинских тестова. Званичник који се наводи у извештају медија каже да ће медицинска комисија још једном преиспитати његову способност пре него што донесе коначну одлуку о томе може ли се вратити у кокпит. Раније овог месеца, индијски министар одбране Нирмала Ситараман рекао је да је командант Абхинандан био мучен када је био у заточеништву, али је додао да је пилот ИАФ показао "дивну храброст и стрпљење".

- Ф-16 је заиста модернији и способнији авион. Дакле, оно што је добро били су обука пилота, храброст и одлучна намера и акција. Пилоту је такође потребна подршка борбених фактора као што је АВАКС. Командант Абхинандан Вартаман учинио нас је поноснима за тако храбро борбено деловање и за његову храброст чак и након избацивања из кокпита - рекао је командант Анил Чопра (у пензији).

Нападнут Хуан Гваидо. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Индијски пилот, Абхинандан Вартаман

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА