Најновије

КУРДИ ДЕМОНСТРИРАЛИ ВОЈНУ МОЋ ИСПРЕД НОСА ЕРДОГАНУ! Послали су му снажну поруку! (ВИДЕО)

Хиљаде људи присуствовало је војној паради Јединица народне заштите под вођством Курда (ЈПГ) у четвртак, када су прославили победу над Исламском државом у граду Камишли у провинцији Ал-Хасака.

Курди, Јединице народне заштите (Фото: Јутјуб)

Војници ЈПГ су виђени како марширају са својим заставама и возе војна возила са музичким бендом који наступа на овом великом догађају. ЈПГ контролише огроман део североисточне Сирије који се граничи са Ираком и Турском. Ова група се од стране Турске сматра "терористичком јединицом", повезаном са забрањеном Курдистанском радничком странком (ПКК).

Ова велика парада одржана је само неколико дана након што су Сиријске демократске снаге (СДФ), подржане од САД, најавиле "потпуну елиминацију такозваног калифата и 100 одсто територијалног пораза ИД" у Сирији. Пад ИД је почео у марту 2015. године, када је ЈПГ поразио снаге Исламске државе у кључном пограничном граду Кобанеу (вар. Ал Аин Ал-Араб). ИД је претходно опколила ЈПГ у Кобанеу крајем 2014. године; међутим, ЈПГ није успела да заустави напредак терористичке групе, нити да поврати сву своју територију у североисточној Сирији.

Лавров упутио оштру поруку целом Западу! Ваших 500 гподина владавине су завршене! Више о овоме прочитајте ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Курди марширају

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА