Најновије

ХТЕО ЈЕ ВЕЛИКУ КИ*У! ТО ГА ЈЕ КОШТАЛО ЖИВОТА! Бизарна смрт најбогатијег трговца дијамантима! (ВИДЕО)

Најбогатији трговац дијамантима Ехуд Арије Ланијадо (65) из Белгије преминуо је од срчаног удара током операције повећања полног органа за три центиметра у елитној париској болници на Јелисејским пољима.

Милијардер и трговац дијамантима Ехуд Арије Ланијадо (Фото: Јутјуб)

Белгијски милијардер израелског порекла Ехуд Арије Ланијадо (65), један од најбогатијих трговаца дијамантима, умро је током операције повећања пениса у Паризу. Ланијадо је, како се незванично сазнаје, хтео да повећа полни орган за само три центиметра, али је на операционом столу доживео срчани удар. 

Сметало му и што је низак 

Бизарна трагедија догодила се у суботу у једној познатој приватној клиници на Јелисејским пољима. Белгијски медији наводе да је Ланијадо био добро пре захвата, али да му је нагло позлило усред операције. 

- Кад су хирурзи убризгали Ланијаду неименовану супстанцу у пенис како би му повећали полни орган, срце је изненада престало да му куца. Доживео је толико јак инфаркт да му није било спаса. Лекари су покушали да му поврате срчани ритам, али им то није успело - објавили су медији. 

Вест о богаташевој смрти потврдили су и запослени у његовој компанији "Омега дајмондс", једној од најугледнијих светских фирми за трговину дијамантима и процену вредности тог драгог камења. 

- Збогом визионарском предузетнику. С великом тугом потврђујемо да је преминуо наш оснивач и предиван пријатељ Ехуд Арије Ланијадо. Много ће нам недостајати - навели су запослени. 

Продао дијаманте за вереничко прстење Меланије Трамп и Џенифер Анистон 

Ехуд Арије Ланијадо сарађивао је преко своје фирме "Омега дајмондс" са бројним познатим личностима широм света. Он је на свом Инстаграм налогу коментарисао веренички дијамантски прстен холивудске глумице Џенифер Анистон, вредан пола милиона долара, због чега су многи посумњали да је прстен купљен од њега. Медији спекулишу и да је сарађивао са првом дамом САД Меланијом Трамп, јер је такође писао о њеном дијамантском прстену вредном 2,5 милиона долара. 

Они су додали да је Ехуд имао невероватно узбудљив живот и да ће, на његову жељу, бити сахрањен у свом родном Израелу. 

Један од богаташевих пријатеља, који није желео да открије своје име, казао је да је Ланијадо одлучио да у 65. години повећа свој пенис зато што је одувек био опседнут својим физичким изгледом. 

- Много му је било важно како изгледа. Било му је стало како га други људи доживљавају и стално је ослушкивао шта причају о њему. Звали смо га Аргентинац јер је личио на плесача танга. Био је низак и то му је сметало. Није размишљао о својој висини само кад би питао рачуновођу да му прочита салдо на банковном рачуну. То је радио неколико пута на дан - испричао је тај пријатељ. 

Он је додао да је милијардер почео да ради са дијамантима у својим раним двадесетим годинама у Африци. 

- Ехуда школа никад није интересовала. Није завршио факултет, већ се запослио као физиотерапеут у хотелу "Хилтон" у Тел Авиву. Тамо се повезао са трговцима драгог камења и почео да ради за њих широм Африке. Испоставило се да је веома талентован за то. На крају је завршио у Антверпену, где је основао своју фирму. Постао је један од светски најпризнатијих експерата за процену небрушених дијаманата - рекао је Ланијадов познаник.

Био под истрагом због утаје пореза

Ехуд Арије Ланијадо и његов пословни партнер Силвен Голдберг били су 2013. под истрагом белгијских власти због утаје пореза приликом увоза драгог камења из Анголе и Конга. Да би избегли суђење, нагодили су се са тужилаштвом и платили 160 милиона евра. Међутим, белгијска царинска служба посумњала је да су лагали, па је процес против њих касније настављен. Тужилаштво је од двојца тражило 4,6 милијарди евра неплаћеног пореза, као и две милијарде евра казне. Ланијадо је требало да се појави на суду 14. марта, али је преминуо пре тога.

Волео манекенке и глумице

Иако никад није јавно објавио колику има имовину, Ланијадо је живео веома луксузно.Био је власник најскупљег пентхауса у Монаку вредног најмање 35 милиона евра, као и виле на Бел Еру, отменом крају Лос Анђелеса у САД. Тамо је волео да ужива у друштву манекенки и глумица, као и да испија скупа вина. Лета је проводио по јахтама на Средоземном мору, а био је и неизоставан гост бројних монденских окупљања широм света.  Ехуд Арије Ланијадо прославио се широм света 2015, кад је продао најскупљи дијамант на свету "Жозефинин плави месец" за 48,4 милиона долара. Дијамант је купио бизнисмен из Хонгконга и осуђивани криминалац Џозеф Лау Луен Хунг. 

Џихадисти ИД убили 6 војника САА. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Умро у 65. години

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА