Најновије

ИЗВЕШТАЈ ДЕЈАНА БЕРИЋА ИЗ ДОНБАСА: Убијено 80 војника ДНР, у наредних 10 дана очекује се напад Украјинаца

Некадашњи снајпериста у армији ДНР-а, а данас новинар у Москви, Србин Дејан Берић каже да се ситуација у Новорусији погоршава како се приближавају избори у Украјини. У све учесталијим артиљеријским и снајперским нападима, од почетка године, убијено је 80 војника ДНР и десетак цивила.

Илустрација (Фото: ДНР)

- Од нове године у Донбасу на Донбасу су почели да се појачавају артиљерски напади на војне и цивилне циљеве од стране Украјинца. Што су близи избори у Украјини, где Петар Порошенко по свим статистикама нема никакве шансе да се регуларно избори за место председника државе, ситуација на фронту постаје све тежа. За садасње украјинском политичко-војном руководству је једина шанса да остану у власти да започну жестока борбена дејства – каже Берић који се пре пар дана вратио из Доњецка где је посетио некадашње саборце.

Он каже да је ситуација јако тешка, а да је и ОЕБС потврдио да је Украјинска армија вратила тешку технику са места на којима је то забрањено по Минским споразумима.

- Тенкове су истоварили на многим деловима фронта, већу количину у предграђу Доњецка, у насељу Маринка. Гледао сам снимке, техника је постављена око дечијих вртића и болница. Наше минобацачлије би је лако уништиле, међутим, због места где се налази за сада се не отвара ватра по њима. По свим знацима, планирају тенковима да крену напред, али ту их чекају наши момци са против тенковским системима. Видећемо шта ће бити – каже Берић.

Берић тврди да су снајперисти ДНР-а само у задњих десетак дана убили 11 украјинских снајпериста. 

– Хвала Богу било је времена обучити момке како треба – каже он додајући да су Украјинци имали велике губитке у техници на јужном делу фронта ка Мариупољу.

- Армија ДНР очекује покушај пробоја Украјинаца у наредних десетак дана – упозорава Берић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејан Берић о Косову и Метохији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА