Најновије

ИНДИЈА КУПУЈЕ РУСКЕ ТЕНКОВЕ Т-90! Рат са Пакистаном само што није почео?! (ВИДЕО)

Индијска влада донела је одлуку о куповини додатне серије тенкова Т-90 за своје оружане снаге. Русија је спремна да продужи одговарајућу дозволу, изјавила је за ТАСС савезна служба за војно-техничку сарадњу.

Руски тенк Т-90 (Фото: Јутјуб)

- Русија је спремна да продужи лиценцу и дозволи производњу тенкова Т-90 у Индији у вези са одлуком индијске владе да купи више тенкова за своје оружане снаге - саопштила је савезна служба.

Русија ће наставити да пружа помоћ партнерима у Индији "у даљој производњи поменутих оклопних возила". Раније је у уторак Џејнова издавачка кућа цитирала анонимне изворе који су рекли да је индијски Комитет за безбедност у влади одобрио одлуку о куповини серије од 464 комада тенкова Т-90МС руске производње. Први уговор за продају тенкова Т-90 са Индијом потписан је 2001. године. Корпорација “Уралвагонзавод” требало је да обезбеди 124 возила и још 186 монтажних комплета за индијско Министарство одбране.

У 2004, Русија и Индија су закључиле уговор за лиценцирану производњу хиљаду тенкова Т-90. Три године касније потписали су споразум о испоруци још 124 готових возила и још 223 монтажна комплета. У 2017. години, Индија је пристала да продужи дозволу за производњу тенкова. Заменик шефа руске федералне службе за војно-техничку сарадњу, Владимир Дрожов, изјавио је за ТАСС да је Русија спремна да "испуни сваки захтев индијских партнера у вези производње или снабдевања тенковима Т-90С".

Војска извршила пуч у Судану. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војна парада индијске војске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА